The Pond Library

Vraag en Antwoord

Vijverstofzuiger we...
 
Notifications
Clear all
Vijverstofzuiger werkt niet

2 Posts
2 Users
0 Reactions
3,147 Views
ChrisK
(@chrisk)
New Member
Joined: 8 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Gisteren is tijdens het spelen het glas van een duikbril in onze zwemvijver gesneuveld. Bleek veiligheidsglas te zijn, dus ligt in duizend stukjes op de bodem, met gevaar voor schade aan voeten en folie. De grotere stukjes konden we met de handen verwijderen, maar dat gaat op 1.50 diepte al niet makkelijk.

Daarom hebben we vandaag via marktplaats een (ongebruikte) Ubbink Vacupond Cleaner aangeschaft. Het lukt ons niet om een goede aanzuiging te krijgen. Telkens hele kleine beetjes, maar het lijkt wel alsof het ding niet sterk genoeg is om het water door de buis naar binnen te zuigen. Ook slaat hij niet af als hij vol is (maar dat komt misschien omdat de afvoerbuis al eerder begint leeg te lopen). Ook als ik de afvoerbuis geforceerd dicht houdt, zuigt het ding nog nauwelijks.

Iemand ervaring met deze problemen of met deze stofzuiger?


   
Quote
Rigole
(@rigole)
New Member
Joined: 8 years ago
Posts: 2
 

hey , ik heb een oase bondovac en ging ook niet de eerste keer ( niet genoeg aanzuiging ) dan bleek dat ik hem hoger moest zetten dan mijn vijver zelf mits ik een opstaande vijver heb. grtjs


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.