The Pond Library

Forum

Notifications
Clear all
Vijverstofzuiger werkt niet  

 

ChrisK
(@chrisk)
New Member
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 1
19/07/2016 10:15 pm  

Gisteren is tijdens het spelen het glas van een duikbril in onze zwemvijver gesneuveld. Bleek veiligheidsglas te zijn, dus ligt in duizend stukjes op de bodem, met gevaar voor schade aan voeten en folie. De grotere stukjes konden we met de handen verwijderen, maar dat gaat op 1.50 diepte al niet makkelijk.

Daarom hebben we vandaag via marktplaats een (ongebruikte) Ubbink Vacupond Cleaner aangeschaft. Het lukt ons niet om een goede aanzuiging te krijgen. Telkens hele kleine beetjes, maar het lijkt wel alsof het ding niet sterk genoeg is om het water door de buis naar binnen te zuigen. Ook slaat hij niet af als hij vol is (maar dat komt misschien omdat de afvoerbuis al eerder begint leeg te lopen). Ook als ik de afvoerbuis geforceerd dicht houdt, zuigt het ding nog nauwelijks.

Iemand ervaring met deze problemen of met deze stofzuiger?


Citaat
Rigole
(@rigole)
New Member
Lid geworden: 4 jaar geleden
Berichten: 4
14/08/2016 11:55 am  

hey , ik heb een oase bondovac en ging ook niet de eerste keer ( niet genoeg aanzuiging ) dan bleek dat ik hem hoger moest zetten dan mijn vijver zelf mits ik een opstaande vijver heb. grtjs


ReageerCitaatShare:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Zijn de artikels op deze site behulpzaam?

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.