The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
van 6 naar 3 compartimenten

 

(@hypermaxx)
Active Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

ik heb zopas een filterinstallatie gekoch met totaal 6 compartimenten.
Ik heb al hier en daar gelezen dat het beter is met 3 compartimenten te werken in plaats van 6. Dit omdat het water niet al te lang in contact komt met de diverse media.

Als ik nu de eerste twee vakken invul met borstels, de volgende twee met matten, en de laatste twee met vijversubstraat.

Graag jullie mening hierover?

mvg,

hypermaxx


   
Citeren
(@benny-de)
Eminent Member
Deelgenomen: 17 jaar geleden
Berichten: 39
 

Op die manier heeft men nog steeds 6 kompartimenten.
Ik denk dat het beter is om 3 grote in plaats van 6 kleinere kamers te hebben, om zo het water tot rust te laten komen en vuil beter kan bezinken.


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1160
 

Benny De. wrote: Op die manier heeft men nog steeds 6 kompartimenten.
Ik denk dat het beter is om 3 grote in plaats van 6 kleinere kamers te hebben, om zo het water tot rust te laten komen en vuil beter kan bezinken.

sluit ik me helemaal bij aan


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.