The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
UVC apparaat

 

(@kenzoo)
Trusted Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 55
Topic starter  

Hallo,
Ik heb zweefalg in m'n vijvertje, en wil deze dus zeer graag weg.
Planten staan er genoeg in. Maar die alg was er al voor ik de planten erin zette, maar ze gaan niet zo snel weg als gehoopt.
Ik heb dus zo een UVC apparaat gezien, nl http://www.aquadistri.com/nl/detail/06010220/koi-pro-rvs-uvc-75-w-3-weg-koppelstuk-
25 euro. Volstaat het om via zo een opvoerpompje (zo 1 die gebruikt word als klein fontijntje) het water er door te sturen?
Want kijk, ga geen 200 euro uitgeven aan zo ene proffesionele filter etc, want is maar ene vijvertje van 500 liter.
Dus kan dit, ja of nee?

Alvast bedankt! 🙂


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi Kenzoo,

Heb de advertentie bekeken, alleen voor de 25 euro heb je alleen een koppelstuk om 2 UVC apparaten te koppelen. Dus zeker geen koi pro 75 Watt unit.
Voor jouw 500 liter volstaat een klein filter. Die heb je al kant en klaar voor weinig geld. UV-lamp is dan meestal er aan vast. Meestal 9 of 11 Watt.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@kenzoo)
Trusted Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 55
Topic starter  

Ok, thanks voor het antwoord:)


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.