The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Teveel ,of het proberen waard

 

(@diesel)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 70
Topic starter  

Hoi.
Ik heb sinds zaterdag een nieuwe filter op mijn vijver.Het gaat om de pond clear 10.000(voor 10.000 natuur,en 5.000 koi volgens de bescrijving. Maar dit nemen we met een korreltje zout) van superfish met een 11 wat uv-c lamp.
Ik heb hier een pomp op zitten van 6500 liter ,wat zeer goed werkt.
Nu heb ik de hozelock 4500 over,zonde natuurlijk dus ik heb hier een pomp op gezet van 3500 liter en een 9 watt uv-c. Totaal wordt er nu dus 10.000 liter gepomp ,gaat er natuurlijk de hoogte en lengte vanaf.en heb ik een uv-c van 11 en 9 dus 20 watt,ik weet alleen niet of je deze bij elkaar mag tellen)
Maar goed een redelijk capacitiet,zeker omdat ik zer veel (zuurstof)planten in mijn vijver heb,maar weleen redelijke bezetting.
2 meervallen,2 goudzeelten,1 zonnebaars,5 schubinkins,5goudvissen,een stuk of 30 goudelritsen,en 2 jonge goudvissen of schubinkins.
Dit op een vijver van 5 cub.
Wat denken jullie,is het teveel of mag ie dat zeker hebben.Of gewoon ff uitproberen.
De vijver heeft ook de beschikking over een skimmer van velda die ook vuil filtert door middel van sponsen.


   
Citeren
(@diesel)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 70
Topic starter  

Niemand die hier een antwoord op weet? 😮


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1160
 

da moet wel lukken denkek, hoe je waterwaardes regelmatig in het oog (nitriet en ammoniak) als je op zeker wil spelen


   
BeantwoordenCiteren
(@froggie)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 119
 

Hmmm. Teveel capaciteit kun je nooit hebben. Ik heb een iets grotere vijver met minder pomp capaciteit. Ik ken jou filter niet dus ik kan er verder niet over oordelen. Ik denk dat Pietje een punt heeft. Met name je nitriet in de gaten houden en kijken of je vijver helder blijft.


   
BeantwoordenCiteren
(@diesel)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 70
Topic starter  

Op het moment is hij natuurlijk zo helder als bronwater,maar de zon is ook nog niet echt bezig geweest. Ik zal morgen de waterwaardes eens meten.
Ik verwacht geen problemen omdat hij eigenlijk altijd vantevoren op alleen de hozelock hogedruk heeft gefilterd.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.