The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
skimmer werkt niet goed

 

 vera
(@vera)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ik heb een vijver van ongeveer 5000 liter water. Geen koi's maar wel wat goudwindes en shubunkins. De skimmer is van Oase (de aquaskim 40) en is aangesloten op de aquamax eco premium 8000 pomp. De uitgaande slang gaat via een drukfilter (filtroclearset 11000) en dan via een brievenbus waterval weer de vijver in. Volgens mijn berekeningen zou dit allemaal op de pomp moeten kunnen en er is dan ook een goede stroom water uit de waterval, maar hoewel ik de pomp heb gezet op alleen aanzuigen via de skimmer, zie je alleen de stofjes er in verdwijnen, maar voor bladeren heeft hij niet genoeg power. Hij blijft ook wat boven het water hangen, door het gebrek aan zuigkracht. Heeft iemand hier ervaringen mee of tips wat er aan te doen is? Ik hoor het graag, bedankt!


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Ik heb er helaas geen ervaring mee maar ik lees wel overal dat de lokatie van de skimmer erg belangrijk is. Ze raden aan om de skimmer altijd te plaatsen waar de bladeren automatisch al heen drijven door de wind en/of stroming. Zit de skimmer op de juiste plek?

Verder zou de aansluiting, slang en/of de telescoopbuis ergens kunnen lekken, dan wordt daar ook water aangezogen en neemt de zuigkracht van de skimmer erg af. Er komt dan nog steeds wel veel water uit de waterval.

Als laatste lijkt mij de hoogte van de skimmer in het wateroppervlak ook erg belangrijk, deze al iets dieper/ondieper gezet om te zien of de zuigkracht hierdoor misschien toeneemd?


   
BeantwoordenCiteren
(@karolus)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 15
 

Ik heb dezelfde skimmer in mijn vijver zitten met een aquamax eco 8000.Ik heb geen enkel probleem met het afzuigen van bladeren en ander groter vuil dat rondzwerft op het wateroppervlak.Het is inderdaad zoals waterbeest zegt , een beetje afstellen van de buis tov de afzuigkop.Indien er een te grote afstand tussen beide is zal je het water zien woelen in het mandje en zal de kop boven het water uitsteken.
Indien het nog niet lukt ,zal je inderdaad met een verlies van zuigkracht te kampen hebben .Best alles eens grondig inspecteren...
Succes !;)


   
BeantwoordenCiteren
 vera
(@vera)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

We hebben de skimmer wat hoger gezet en de tulen afgesneden. Alsnog moet het mandje iets verzwaard worden, maar de zuigkracht is zeker toegenomen en de blaadjes verdwijnen nu het mandje in! Bedankt voor het meedenken! 🙂


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.