The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
skimmer gaat drijven

 

(@crusty)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 35
Topic starter  

Ik heb een oase skimmer , zo'n buismodel met een vlotter en een mandje.
Die skimmer word onder gehouden door een aantal stenen in een voorziene rand onderaan. Deze bind ik nog extra vast met koord.

Maar....
Als er zoveel bladeren vallen zoals deze dagen dan geraakt dat mandje snel vol.De skimmer zuigt lucht en ondanks de grote hoeveelheid stenen gaat hij drijven.

gevolg: alle bladeren weer in het water

De mand meer leeg maken kan ik niet, want ik moet werken .... en slapen
Een net om bladeren op te vangen lukt ook niet, want ik heb veel te veel planten die boven het wateroppervlak uitsteken.

Hoe lossen jullie dit op?


   
Citeren
(@etienne)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 363
 

snoeien! en dan een net erover!


   
BeantwoordenCiteren
(@urbain)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 65
 

crusty wrote:
Een net om bladeren op te vangen lukt ook niet, want ik heb veel te veel planten die boven het wateroppervlak uitsteken.

Hoe lossen jullie dit op?

Mijn net heb ik gespannen op zo'n 2 meter boven de vijver omdat ik net hetzelfde probleem had. Het oogt zelfs mooier dan een net juist boven de waterspiegel.

Groeten
Urbain


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.