The Pond Library

Vraag en Antwoord

Schuim op nieuwe vi...
 
Notifications
Clear all
Schuim op nieuwe vijver

4 Posts
3 Users
0 Likes
4,185 Views
willem269
(@willem269)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 11
Topic starter  

Hallo,
deze week hebben wij onze vijver gevuld. We hebben daarvoor grondwater opgepompt vanaf 9 meter diepte, vanuit een natuurlijke zandlaag. Volgens de buren zou het zelfs drinkbaar zijn, je zou er hele lekkere thee van kunnen zetten. Dit om aan te geven dat de kwaliteit wel goed schijnt.
Als vijverfolie hebben we EPDM Pondliner 1 mm dik gebruikt. Na enkele dagen ontstond wat wittig schuim dat in een heel dun laagje over de vijver ligt, een soort vlies. Heeft iemand hier ervaring mee, kan het van de EPDM komen.
Groet, Willem


   
Quote
Gis
 Gis
(@gis)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 52
 

het kan komen door de follie het zou moeten verdwijnen na een paar dagen laat toch maar voor de zekerheid het water testen voor je er vissen in zet Grtz Gis


   
ReplyQuote
willem269
(@willem269)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 11
Topic starter  

Na een lang weekend te zijn weggegweest was alle schuim verdwenen. Gelukkig zorgen om niets dus. Dank voor je reactie, Gis


   
ReplyQuote
Eddy Keuninckx
(@eddy-keuninckx)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 65
 

Bij een nieuwe vijver heb ik dit meermaals gezien, het water krijgt een melkachtige kleur die na een paar dagen vanzelf verdwijnt. Daarna krijgt het water gewoonlijk een groene kleur.

Bij een oudere vijver kan je 's morgens nog wel eens schuim op het water zien drijven, kan geen kwaad denk ik. Ik vermoed dat het eiwitten zijn of zo iets.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.