The Pond Library

Vraag en Antwoord

Pondovac vijverstof...
 
Notifications
Clear all
Pondovac vijverstofzuiger van Oase

5 Posts
3 Users
0 Reactions
16.2 K Views
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
Topic starter  

Wie heeft een Oase Pondovac vijverstofzuiger in zijn bezit? Graag weet ik uw ervaringen met dit apparaat? Overweeg een aanschaf vandaar.

Ook de webmaster zit soms met een aantal vragen 😉


   
Quote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
 

ik heb er eentje.

het is een goed toestel, alleen moet je er rekening mee houden dat er een aantal fysische beperkingen zijn als:

- als je bladeren op de bodem hebt liggen, alsook substraat, dan zal er steeds een deel van het sunstraat mee weggezogen worden. De inlaatgrootte is wel in te stellen, maar als ze erg klein is, gaan de bladeren ook niet meer mee.

- als je een kleine vijver hebt, zal je meteen reden hebben om periodisch water te verversen: de pondovac slurpt stevig door en loost nadien zijn water via een lange slang in, bijvoorbeeld, een bloemenborder.

Ikzelf kon dit toestel op deze manier op de kop tikken: een vijverliefhebber in een naburig dorp had een relatief kleine vijver en zag tijdens een stevige stofzuigsessie zijn waterpeil zienderogen dalen. In mijn vijver (30 kuub totaal) is dat natuurlijk maar een half millimetertje of zo.

Ik vind het een goed toestel om, eens de vijver mooi genet de winter kan ingaan, hier en daar nog wat organisch afval weg te slurpen zonder zware ingrepen.

Let wel op voor je grondels!

ps: als je een koivijver met bottomdrain hebt, en die is volgens de regels van de kunst aangelegd, dan zal het toestel niet meteen noodzakelijk zijn.

Hopelijk helpt dit wat.


   
ReplyQuote
2710anonymous
(@Unregistered)
New Member
Joined: 23 years ago
Posts: 1
 

Wel heb zelf een koivijver met bodemdrain maar toch blijft er wel hier en daar eens een plekje vuil liggen. Bladeren of zo niet wat die schep ik meteen weg. De vijverstofzuiger zou meer als bedoeling hebben om klein organnisch afval weg te zuigen.

Als de de vijverstofzuiger in werking stelt kan je meteen het water lozen of niet? Mij lijkt zo'n tank van 30 liter dan wel heel erg klein als ik nu lees dat het toestel wel wat water weet te verorberen.

Als je bij gebruik direct je opgezuigd water met het afval kan kwijtgeraken in de tuin of zo lijkt mij dit praktisch.


   
ReplyQuote
Herm
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Joined: 23 years ago
Posts: 136
 

In dat geval (restjes organisch vuil) is het een prima toestel.
Qua lozen: hij vult zich eerst om vervolgens via de darm te lozen als het reservoir vol zit.
Aan/uit schakelen werkt heel leuk met een draadloze afstandsbediening...knap.
Ik zie dat je ook in Oost-Vlaanderen woont en zou zeggen: kom eens kijken, maar nu de dagen korten ben ik nooit voor donker thuis en de weekends zijn meestal erg hectisch (de vijver is trouwens reeds gereinigd en volledig afgenet). Bij Aquacity in Burcht hebben ze er echter eentje staan in een testbak, mogelijk is dat een bezoekje waard.


   
ReplyQuote
2714anonymous
(@Eric B.)
New Member
Joined: 23 years ago
Posts: 1
 

Dit is volgens mij één van de top producten van Oase. Wij gebruiken deze wekelijks en zijn daar zeer tevreden over.
Veel stofzuig plezier, hi hi.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.