The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Pondovac vijverstofzuiger van Oase

 

(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
Topic starter  

Wie heeft een Oase Pondovac vijverstofzuiger in zijn bezit? Graag weet ik uw ervaringen met dit apparaat? Overweeg een aanschaf vandaar.

Ook de webmaster zit soms met een aantal vragen 😉


   
Citeren
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
 

ik heb er eentje.

het is een goed toestel, alleen moet je er rekening mee houden dat er een aantal fysische beperkingen zijn als:

- als je bladeren op de bodem hebt liggen, alsook substraat, dan zal er steeds een deel van het sunstraat mee weggezogen worden. De inlaatgrootte is wel in te stellen, maar als ze erg klein is, gaan de bladeren ook niet meer mee.

- als je een kleine vijver hebt, zal je meteen reden hebben om periodisch water te verversen: de pondovac slurpt stevig door en loost nadien zijn water via een lange slang in, bijvoorbeeld, een bloemenborder.

Ikzelf kon dit toestel op deze manier op de kop tikken: een vijverliefhebber in een naburig dorp had een relatief kleine vijver en zag tijdens een stevige stofzuigsessie zijn waterpeil zienderogen dalen. In mijn vijver (30 kuub totaal) is dat natuurlijk maar een half millimetertje of zo.

Ik vind het een goed toestel om, eens de vijver mooi genet de winter kan ingaan, hier en daar nog wat organisch afval weg te slurpen zonder zware ingrepen.

Let wel op voor je grondels!

ps: als je een koivijver met bottomdrain hebt, en die is volgens de regels van de kunst aangelegd, dan zal het toestel niet meteen noodzakelijk zijn.

Hopelijk helpt dit wat.


   
BeantwoordenCiteren
(@Unregistered)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Wel heb zelf een koivijver met bodemdrain maar toch blijft er wel hier en daar eens een plekje vuil liggen. Bladeren of zo niet wat die schep ik meteen weg. De vijverstofzuiger zou meer als bedoeling hebben om klein organnisch afval weg te zuigen.

Als de de vijverstofzuiger in werking stelt kan je meteen het water lozen of niet? Mij lijkt zo'n tank van 30 liter dan wel heel erg klein als ik nu lees dat het toestel wel wat water weet te verorberen.

Als je bij gebruik direct je opgezuigd water met het afval kan kwijtgeraken in de tuin of zo lijkt mij dit praktisch.


   
BeantwoordenCiteren
 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
 

In dat geval (restjes organisch vuil) is het een prima toestel.
Qua lozen: hij vult zich eerst om vervolgens via de darm te lozen als het reservoir vol zit.
Aan/uit schakelen werkt heel leuk met een draadloze afstandsbediening...knap.
Ik zie dat je ook in Oost-Vlaanderen woont en zou zeggen: kom eens kijken, maar nu de dagen korten ben ik nooit voor donker thuis en de weekends zijn meestal erg hectisch (de vijver is trouwens reeds gereinigd en volledig afgenet). Bij Aquacity in Burcht hebben ze er echter eentje staan in een testbak, mogelijk is dat een bezoekje waard.


   
BeantwoordenCiteren
(@Eric B.)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Dit is volgens mij één van de top producten van Oase. Wij gebruiken deze wekelijks en zijn daar zeer tevreden over.
Veel stofzuig plezier, hi hi.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.