The Pond Library

Vraag en Antwoord

pomp voor verwarmin...
 
Notifications
Clear all
pomp voor verwarming

2 Posts
2 Users
0 Reactions
2,498 Views
Werner66
(@werner66)
New Member
Joined: 16 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Hallo,

Zou graag de zwemvijver hier een beetje verwarmen.
Ik kan op het platte dak ong 24m2 "zonnepanelen" leggen : die zwarte buizen waar het water doorstroomt.
Nu welke pomp neem ik hier het beste voor?
De pomp wordt in het tuinhuis geplaatst en moet ongeveer 5 ver aanzuigen. Het waternivo is ong 0.5 à 1m dieper als de plaatsing van de pomp. De hoogtevan het dak is ong 3m.
Het debiet mag niet te hoog maar ook niet te laag zijn. En de pomp moet (als de zon wil schijnen natuurlijk) vrij veel draaien.

Alvast bedankt


   
Quote
JaccoH
(@jaccoh)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 46
 

Met die 8 meter ben je er nog niet. je wil het water verwarmen door een buizenstelsel. Hoe lang wordt dat? En wat is de doorsnede van de buis. Hoe veel bochten komen er in van hoeveel gaden. Immers elke bocht levert weerstand op. Ik denk dat je al snel aan een pomp zit van ongeveer 1,5KW.
Je kan volgens mij het beste langs een installatiebedrijf in de buurt gaan. Die kunnen het wel berekenen voor je


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.