The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
plantenfilter na de winter

 

(@daloudo)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 38
Topic starter  

is het nodig om de plantenfilter (downflow) iets te helpen na de winter met het toevoegen van vb bacterien? De panten beginnen nu opnieuw uit te komen maar toch is mijn water voor de eerste maal niet volledig helder,misschien met de vele regen we onlangs gehad hebben,weet het niet.

wie kan mij helpen en goede raad geven?alvast bedankt


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Zou niets toevoegen aan het plantenfilter. Het plantenfilter moet eerst tot leven komen. In de winter heeft alles stil gestaan. Nu beginnen de planten weer te groeien en dus ook stoffen tot zich te nemen. Wacht nog eventjes.
Ja, we hebben wel erg veel regen gehad, en aangezien regenwater niet PH neutraal is, maar iets aan de zure kant, heeft dit natuurlijk invloed op de vijvers gehad.
Maar geduld is een schone zaak, in jouw geval denk ik zowel figuurlijk als letterlijk.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@daloudo)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 38
Topic starter  

oké bedankt voor de reaktie hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Positief aan dit verhaal is dat wanneer je ziet dat het water weer helder wordt je meteen ook weet dat je plantenfilter goed werkt. 🙂


   
BeantwoordenCiteren
(@daloudo)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 38
Topic starter  

het water was eigelijk altijd glashelder en dat is nu niet het geval maar ik kan nog altijd een 60 a 70 cm diep kijken wat met mijn vorige vijver nooit het geval was


   
BeantwoordenCiteren
(@mezman)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 17
 

Even een reactie in de lijn van deze vraag, ik wil een extra planten filter gaan plaatsen bij mijn vijver. Dit om de filtercapaciteit te verhogen en de vijveromgeving symstrisch te maken. Nu heb ik al eens een plantenfilter gebouwd en deze werkt goed, echter vond ik dat het erg lang duurde voor ik echt resultaat in de versnelde afname van oa nitraat en nitriet begon merken in de meetresultaten (had een tijd te kampen met pieken in nitraat en nitriet). Nu is me aangeraden het substraat te behandelen met bacteriën (zelf gebruik ik voor m'n filter Micro-lift Gel). Heeft iemand hier ervaring mee??? En welk substraat kan ik het beste gebruiken voor mijn 2e planten-filter??? Gebruik nu lava-substraat!


   
BeantwoordenCiteren
(@jaccoh)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 46
 

Aangezien de relatie stuk is ben ik niet meer bij de vijver in de buurt te vinden. Mijn ex is een noob op dat gebied. Ik wil de inhoud van de vijver meenemen naar een volgende vijver, mits die er komt. De vissen kan ik wel kwijt maar zitten er nu nog in.

Het filter draait nu niet omdat het moeras filter lek is. Ik moet op de één of andere manier een PVCbuis vast zien te krijgen aan vijverfolie. Met aquariumkit wil dat niet. Hoe krijg ik dit waterdicht?


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.