The Pond Library

Vraag en Antwoord

plantenfilter na de...
 
Notifications
Clear all
plantenfilter na de winter

7 Posts
5 Users
0 Likes
3,183 Views
daloudo
(@daloudo)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
Topic starter  

is het nodig om de plantenfilter (downflow) iets te helpen na de winter met het toevoegen van vb bacterien? De panten beginnen nu opnieuw uit te komen maar toch is mijn water voor de eerste maal niet volledig helder,misschien met de vele regen we onlangs gehad hebben,weet het niet.

wie kan mij helpen en goede raad geven?alvast bedankt


   
Quote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Zou niets toevoegen aan het plantenfilter. Het plantenfilter moet eerst tot leven komen. In de winter heeft alles stil gestaan. Nu beginnen de planten weer te groeien en dus ook stoffen tot zich te nemen. Wacht nog eventjes.
Ja, we hebben wel erg veel regen gehad, en aangezien regenwater niet PH neutraal is, maar iets aan de zure kant, heeft dit natuurlijk invloed op de vijvers gehad.
Maar geduld is een schone zaak, in jouw geval denk ik zowel figuurlijk als letterlijk.

Hokie


   
ReplyQuote
daloudo
(@daloudo)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
Topic starter  

oké bedankt voor de reaktie hokie


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Positief aan dit verhaal is dat wanneer je ziet dat het water weer helder wordt je meteen ook weet dat je plantenfilter goed werkt. 🙂


   
ReplyQuote
daloudo
(@daloudo)
Eminent Member
Joined: 17 years ago
Posts: 38
Topic starter  

het water was eigelijk altijd glashelder en dat is nu niet het geval maar ik kan nog altijd een 60 a 70 cm diep kijken wat met mijn vorige vijver nooit het geval was


   
ReplyQuote
Mezman
(@mezman)
Active Member
Joined: 16 years ago
Posts: 17
 

Even een reactie in de lijn van deze vraag, ik wil een extra planten filter gaan plaatsen bij mijn vijver. Dit om de filtercapaciteit te verhogen en de vijveromgeving symstrisch te maken. Nu heb ik al eens een plantenfilter gebouwd en deze werkt goed, echter vond ik dat het erg lang duurde voor ik echt resultaat in de versnelde afname van oa nitraat en nitriet begon merken in de meetresultaten (had een tijd te kampen met pieken in nitraat en nitriet). Nu is me aangeraden het substraat te behandelen met bacteriën (zelf gebruik ik voor m'n filter Micro-lift Gel). Heeft iemand hier ervaring mee??? En welk substraat kan ik het beste gebruiken voor mijn 2e planten-filter??? Gebruik nu lava-substraat!


   
ReplyQuote
JaccoH
(@jaccoh)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 46
 

Aangezien de relatie stuk is ben ik niet meer bij de vijver in de buurt te vinden. Mijn ex is een noob op dat gebied. Ik wil de inhoud van de vijver meenemen naar een volgende vijver, mits die er komt. De vissen kan ik wel kwijt maar zitten er nu nog in.

Het filter draait nu niet omdat het moeras filter lek is. Ik moet op de één of andere manier een PVCbuis vast zien te krijgen aan vijverfolie. Met aquariumkit wil dat niet. Hoe krijg ik dit waterdicht?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.