The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Luchtpomp 'knijpen'

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,016 Bekeken
(@willem269)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 11
Topic starter  

Hallo,
ik heb een Koi Flow 20 luchtpomp gekocht. Ik heb er via een spruitstuk 6 luchtstenen aan zitten. Voor mijn gevoel geven die samen te veel lucht, de vijver wordt er erg 'onrustig' van. Maar als ik van het spruitstuk één slang met luchtsteen af haal, ontsnapt er kennelijk zo veel lucht dat de andere vijf er ook mee stoppen. De Koi Flow dealer zegt dat het riskant is om de pomp via een kraantje te 'knijpen' omdat de pomp zou warmlopen. Hebben anderen ervaringen als deze of heeft iemand een oplossing?
In het uiterste geval kan ik de pomp gedurende de avond en nacht inschakelen of zou het uitschakelen overdag het effect van het 's nachts laten lopen teniet doen?


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 276
 

Wat ik zelf gedaan heb is twee punten op de spruitstuk "gelust", dus op 4 punten een luchtsteen en de andere 2 punten aan elkaar aangesloten. Er zal dan wel wat extra lucht door de 4 stenen komen maar dit is een stuk minder dan alle 6 stenen.

Verder is je uiterste geval niet zo erg als het lijkt, overdag zorgen namelijk de waterplanten door het zonlicht voor zuurstof in het water, 's nachts gebeurt dit niet en is daarom juist het beste moment voor extra zuurstof.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.