The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Lelie en bodemdrain

 

(@evert-jan)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 56
Topic starter  

In de meeste boeken en andere artikelen lees je dat het veelal als noodzakelijk gezien wordt om 1 a 2 lelies in de vijver te hebben. Dit tegen te veel zon en om de vissen eventueel een schuilplaats te geven. Op dit moment ben ik bezig met het ontwerp van mijn nwe vijver. Hier zal een bodemdrain in aangebracht worden. De vijver ligt vooral zomers erg in de zon en ik wil niet met een pergola gaan werken. Een Lelie/plomp lijkt de oplossing. Heeft iemand een tip om lelies in de vijver plaatsen zonder dat de bodemdrain minder zal werken?

Evert-Jan


   
Citeren
(@johantv)
Estimable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 99
 

Als je de lelies in de hoek van de vijver zet lijkt me dat dit niet van invloed is op de bodemdrain. Ik zou wel goed opletten welke lelies je koopt aangezien sommigen het in te diepe vijvers niet goed doen. Ook zul je de lelies goed dienen in te pakken aangezien koi de neiging hebben in de lelieaarde te wroeten, waardoor de kleigrond (zeer fijn) gaat zweven in je vijver, die hierdoor troebel kan worden.


   
BeantwoordenCiteren
(@chasagi)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 36
 

Hallo Evert-Jan
Ik zou die waterlelie in de vijver hangen.

En ik zou geen vijveraarde gebruiken om hem in te poten.
Zet de water lelie in bv substraat gaat prima.
Al mijn planten staan in grind of substraat of lava.
Ze doen het prima.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.