The Pond Library

Vraag en Antwoord

Help! Witte waas wi...
 
Notifications
Clear all
Help! Witte waas wil niet weg

4 Posts
2 Users
0 Reactions
3,578 Views
Necrocon
(@necrocon)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een vijver van 2,5 x 1,5 x 1,2 hier bovenop het ik tegen de schutting aan over de lengte van 2,5 een bak gemaakt met daarin allerlei verschillende planten, nu heb ik hierin substaat om dat beter zou zijn dan los of tuinaarde(logische daar loopt geen water door)

Maar nu is min water eerst ontzettend groen geweest dat is er nu wel uit alleen nu is het al een week helemaal wolkerig van volgens mij een substraat waas.

Ik heb heel internet al afgezocht om uit te vinden wat ik er aan zou moeten doen maar ik kan het niet vinden.

Weet iemand wat ik hier aan kan doen?


   
Quote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Hoe lang geleden heb je het substraat in je bak gedaan, het melkachtige is heel fijn substraatpoeder dat wel een dag of acht nodig heeft om te bezinken en hoe meer beweging in je water des te langer het duurt. Als er nog geen vissen in je vijver zitten zou ik alle pompen gedurende enkele dagen uitzetten.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Necrocon
(@necrocon)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Het substraat zit nu net 4 dagen in mijn planten filter, als ik deze uit zet, dan bezinkt het in de vijver maar als ik hem dan weer aanzet loopt het er dna niet opnieuw in?

En gaat het niet weer opnieuw opstuifen als ik de pomp weer aan zet?


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Het stof zal zich gedeeltelijk vastzetten op de bodem en zijwanden van jou vijver en als je de pompen weer opstart zal slechts een klein gedeelte zal weer loskomen en moet normaal gezien dan in je filter achterblijven.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.