The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Goede filter/pomp keuze

 

(@u722403)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

Ik heb reeds 5 jaar een vijver van ca 15 m3 met ietwat planten en wat vissen (shubinkins, goudwindes max 20), en geen filter.
Het vijver water is wat troebel (en wordt naar de zomer toe steeds troebeler), en oa als gevolg van afstervende draadalgen (of zijn dat wieren?) steeds meer bezinksel.
Daarom zou ik een filter/pomp combinatie willen installeren. Ik heb wat leveranciers (Oase, Hozelock, Ubbink, Messner) vergeleken, en rekening houdende met prijs/kwaliteit kom ik uit op het volgende:
Pomp AQUAMAX 6000 (289 €) in combinatie met BIOTEC 10.1 (349 €) Ik twijfel om evt de Oase pomp te vervangen door een goedkopere Ubbink POWERMAX 500Fi.
Graag commentaar, zowel positief als negatief, op deze keuze.
P.S. Ik woon in Oost Vlaanderen. Mocht er iemand een goedkope leverancier weten, dan mag je mij dat ook laten weten.
Alvast bedankt.


   
Citeren
(@pepee)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 30
 

Frank,

gelieve je privé-berichten eens te lezen.

pepee


   
BeantwoordenCiteren
(@u722403)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

Pepee,
Een 5500 is te licht
Mvg, Frank


   
BeantwoordenCiteren
(@Wadu01)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 1
 

Biotec 10.1 is te licht voor de hoeveelheid water. Een grotere filter is aangeraden alsook een gepaste UV lamp (minimum 2 watt per 1000 l). Minimum dus een OASE Bitron 36 uv lamp.

ik heb zelf een Aquamax 6000 + Biotec 12 + Bitron 36 op 7500 liter met 8 koi (20 tot 45 cm) en 1 steur (100 cm).


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.