The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
fruitvliegjes in het fiter

 

 mark
(@mark)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 67
Topic starter  

Hallo Allemaal,

Mijn filter draaid perfect, water helder en de vissen hebben het goed naar hun zin, alleen heb ik 1 probleempje: Er "hangen" hele zwermen fruitvliegjes rond mijn vijver.
Deze vliegjes blijken uit het filter te komen. Iemand enig idee waarom die in het filter zitten en hoe krijg ik vooral die zwermen weg. Ik vind ze namelijk nogal vervelend als ik bij de vijver wil kijken.

Groeten,
Mark


   
Citeren
(@b_a_r_t)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
 

Ik heb ook last van fruitvliegjes, die zitten bij mij niet boven de vijver maar wel boven en in de filter. Ik heb een meerkamerfilter die in een tuinhok staat, de vliegjes hebben zich genesteld in de filter en kweken maar op. 🙁

Al het filtermateriaal en de zijkanten van de filterkamers zitten vol met de larven van die fruitvliegjes. Weet er iemand hoe ik die vliegjes kan verjagen? 🙂 Ik kan amper mijn tuinhok nog binnen, of er komt een ganse zwerm vliegjes op me af? 😮

Groeten,
Bart


   
BeantwoordenCiteren
 mark
(@mark)
Trusted Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 67
Topic starter  

Hoi Bart,

Wij hebben dus hetzelfde probleem. Het lijkt er overigens wel op, dat wanneer ik het filter schoon maak, het aantal vliegjes drastisch verminderd.


   
BeantwoordenCiteren
(@arnoud-klein)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 7
 

neem een paar sinasappelen met daar in kruidnagels geprikt,leg deze in de filterkamer,en de vliegen moeten dan verdwijnen.


   
BeantwoordenCiteren
(@b_a_r_t)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 2
 

Ik heb inmiddels het volgende geprobeerd: heb het deksel van de filter gehaald, er een plastic opgelegd, en de randen vastgemaakt met tape. Hierdoor zaten de vliegjes vast en zijn de meeste gestikt. Heb dan na enkele dagen de plastic erafgehaald en de dode vliegjes opgekuist. De (weinige) overlevende vliegjes zijn niet meer gebleven... 🙂


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.