The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Filtratie en koude

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,050 Bekeken
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
Topic starter  

Hoi allen,

De ene zegt altijd je filter laten draaien, de andere zegt in de winter kan je je filter uitzetten. Zelf ben ik ook voorstander van je filter te laten draaien maar wat doe je met deze extreme koude ? ? ?


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Aan laten staan en zo goed mogelijk isoleren tenzij het echt echt niet anders kan natuurlijk. Het is nu ook niet de bedoeling dat je je pomp laat kapot draaien maar tref nadien maatregelen om het in de toekomst mogelijk te maken dat je filter wel kan blijven draaien.

Isoleer in ieder geval goed de buizen of darmen zodat die niet stukvriezen want dat kan anders leiden tot echte vijverrampen

Vijvers met filtersystemen die draaien op het gravity systeem en dus ondergronds geplaatst zijn hebben dezer dagen wel een groot voordeel.

Laat in ieder geval besneeuwde filters met rust alsook besneeuwde vijvers. De sneeuw zorgt immers voor een mooie isolatie.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.