The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
filter en bodemdrainage

 

(@candlebe)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 18
Topic starter  

Hallo,

Nogmaals heb ik een beginnersvraag, jullie vinden het misschien vervelend, maar je ziet van alle filtersystemen, dat je op den duur niet meer weet wat te doen. Mijn vraag luidt : is het mogelijk om een bodemdrainage aan te sluiten op een messner mpf pomp , die ik eventueel in een andere ruimte onder het waterniveau kan plaatsen. Externe pompen verbruiken namelijk meer, dus ik vroeg mij af...

Alle antwoorden en suggesties zijn welkom.

Candlebe


   
Citeren
(@de-rie)
Reputable Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 370
 

Je kan ook je drain(s) laten uitkomen in een ton of een grote diameter pvc buis met stop die je op dezelfde hoogte als je vijver ingraaft.In de ton of buis kan je dan je pomp plaatsen.
De ton en de vijver werken op het principe van de communiserende vaten.Water dat je wegpompt wordt steeds via de drain bijgevuld. Hierdoor komt ook het vuil mee en moet je een pomp hebben die ook vuil kan verpompen , bv een aquamax.
Beter zou nog zijn dat je op de ton een aansluiting maakt rechtstreeks naar het riool.Hierdoor kan het vuil onmiddelijk afgevoerd worden en wordt je filter minder belast.


   
BeantwoordenCiteren
(@etienne)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 363
 

Ik werk eveneens met een pompput waar de drains in uitlopen.Deze logt 30 cm dieper dan de drains.Daardoor is er een perfecte uitstroming van het water. Vanuit deze pompput wordt het water overgepompt met een promax 30 naar een hogerliggende vortex.De rest van het stromingsverloop gebeurt door het hoogteverschil.


   
BeantwoordenCiteren
(@candlebe)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 18
Topic starter  

Werkt dit systeem goed, en in dat putje zit daar een soort van afvoer, of wordt het direct naar de filter gepompt.

Groetjes,

Candlebe


   
BeantwoordenCiteren
(@etienne)
Reputable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 363
 

Geen afvoer ,alles wordt naar de vortex gepompt waar de grove mechanische filtering gebeurt! Dagelijkse spoelingen zorgen voor een regelmatige afvoer van het vuil.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.