The Pond Library

Forum

Notifications
Clear all
drukfilter of 3-kamer  

 

kennethpeeters
(@kennethpeeters)
New Member
Lid geworden: 8 jaar geleden
Berichten: 3
07/02/2012 3:46 pm  

Hallo,

ik heb een vijver van 5m³, met een biologische filter maar zonder mechanische filtering,kan deze redelijk helder houden maar ng steeds niet zoals ik het echt wil,daarom besloten om een aparte filter buiten de vijver bij te plaatsen.Mijn voorkeur gaat uit naar een drukfilter aangezien deze vrij klein is en simpel wel te moffelen en onder het waterniveau.Ook denk ik dat het de enige mogelijkheid is aangezien mijn vijver 15cm boven de grond uitsteekt en er dus een hoogteverschil van 15cm moet overwonnen worden door het gefilterde water dat terug naar de vijver moet stromen,of kan het water uit een gewone doorstroomfilter ook dit hoogteverschil halen?of kan ik enkel met een drukfilter werken?


Citaat
kennethpeeters
(@kennethpeeters)
New Member
Lid geworden: 8 jaar geleden
Berichten: 3
07/02/2012 4:05 pm  

als ik een drukfilter zou nemen voor 15000L tesamen met mijn biologische filter ,zou dit voldoende zijn om hem perfect proper te krijgen?


ReageerCitaat
kennethpeeters
(@kennethpeeters)
New Member
Lid geworden: 8 jaar geleden
Berichten: 3
07/02/2012 4:28 pm  

kan ik een vortex voor een drukfilter plaatsen?


ReageerCitaat
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Lid geworden: 10 jaar geleden
Berichten: 105
13/02/2012 7:09 pm  

vortex kan je voor je druk filter zetten als je er een pomp weer achter je vortex zet


ReageerCitaatShare:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Zijn de artikels op deze site behulpzaam?

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.