The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
capaciteit luchtpomp

 

(@simba)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo,

ik heb een vijver van ongeveer 9000 liter.
Hoe groot moet de capaciteit van een luchtpomp zijn?
Is een luchtpomp noodzakelijk.
In de winter laat ik mijn fonteinpomp draaien(in de vorm van een halve bol) en die zorgt ervoor dat er een groot wak in het ijs blijft.

Alvast bedankt


   
Citeren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1160
 

een luchtpomp is niet zo zeer nodig in de vijver zelf, wel in de filter om da baccies beter hun werk te kunnen laten doen


   
BeantwoordenCiteren
(@optiplex)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 92
 

1 "bol" per 5000 liter.
Een luchtpomp brengt luchtbellen in het water, een fonteinpomp zorgt voor nogal veel watermassa's die "bewegen". Het is dus niet slecht om 's winters toch een luchtpomp (best piston, liever geen membraan wegens duurzaamheid) te installeren. Electriciteitsverbruik luchtpomp/fonteinpomp zal ook wel drastisch verschillen !
Piet's advies mbt filter klopt (tenzij uw filtersysteem dmv venturi's zelf wat zuurstof in het te filteren water brengt, bv oase, en zelfs dan is het nuttig !). Tijdens heel warme periodi in de zomer is het toch handig een luchtpomp bij de hand te hebben hoor.


   
BeantwoordenCiteren
(@henry)
Eminent Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 48
 

Ik gebruik een fietspomp werkt goed en stroomverbruik is zeer laag kost alleen beetje tijd


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.