The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
aquamax in droge opstelling

 

(@rocky)
Eminent Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 31
Topic starter  

Kan er iemand mij vertellen hoe je een Aquamax 5500 in droge opstelling plaatst. Wat ik alvast wel weet is dat dit geen zelfaanzuigende pomp is.


   
Citeren
(@Eric B.)
New Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 1
 

Je moet er voor zorgen dat het water vanzelf naar de pomp loopt, zo zal de pomp het water verder pompen. Waar voor ga je het gebruiken? Komt deze na een filter bak? Als dat zo is , kan dit het best werken als de vijver en de filter communiceren vaten zijn, de pomp zet je dan zo laag mogelijk na de filter, dat het water uit de filter overloopt en het water in de pomp loopt. Dit doe je natuurlijk met een buizen systeem, maar dat had u waarschijnlijk wel al door zeker? 😀


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Voor een droge opstelling moet je er wel de kunststof behuizing van weghalen en dan pas kan je de pomp als een droge pomp opstellen.

In tegenstelling tot de Nautilus reeks heb je anders geen extra stukken nodig van Oase zelf, enkel wat koppelstukken (het zijn standaard maten) om bijvoorbeeld de filter uitlaat aan de ingang van de pomp te koppelen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.