beste vijverkenners 🙂
-ben tot de vaststelling gekomen(wel via vijvergidsen) dat "roeipootkreeftjes" en "watervlooien" ideale algenverwijderaars zijn nl. voor zweefalgen :rolleyes:
maar hoe kom ik in godsnaam toch aan deze kleine beesjes...kan ik ze zelf kweken :confused:
-kan er iemand mij zeggen hoe ik het kan berekenen om te weten hoeveel ik nodig heb
om mijn plantenfilter te vullen met substraat of grind of kiezels...
L=3.5m B=1m H=40cm
-en moet deze gevuld worden tot de rand?
er komen dan planten in te staan in manden...
-welke planten raden jullie mij aan...het is een traagstromende filter
watervlooien werken idd tegen algen, alleen niet als je vissen hebt want die eten ze op. ik kweek ze ook zelf. ik een grote glazen pot. met een zuurstof plant erin. af en toe wat melk erin om te voeden, en elke week er wat uit halen om aan de vissen te voeren
oke,merciekes,maar als de vissen deze opeten dan heb ik er niet veel aan he 😮
kan er iemand mij een lijstje bezorgen aub met de planten die ik zou kunnen gebruiken voor in de plantenfilter
ik heb gelezen dat holofyten dat zijn planten die het water filter in combinatie met lava stenen goed schijnt te werken het word vooral gebruikt in de zogenoemde zwemvijvers ik zou zeggen google ff naar wat meer oplossingen , je moet ook je plaats bepaalen waar je je filter neer gaat zetten ,met deksel zonder deksel want een plant heeft licht nodig 😉 ik hoop dat je hier wat mee kunt
ik heb in mijn vijvertje een plantenfiler aangelegt met gewoone grofe kiezels ik heb wel 10 cm water gehouden voor de drijfplanten , en van planten heb ik irissen (3x) en japanse hollepijp (1x) en 2 grote zuurstof planten .
suc6
hallo,
is volgende informatie juist:
enkel een vijverlamp dood draadalgen en geen zweefalgen.
wanneer het aantal draadalgen stijgt moet je dus de uv lamp opzetten
hierdoor zullen de zweefalgen spectaculair gaan groeien en moet je dus achteraf de lamp terug afzetten. De zweefalgen zullen in aantla afnemen omdat de draadalgen terug in antal toenemen.
klopt dit??
groeten
witte69;24774 wrote: beste vijverkenners 🙂
-ben tot de vaststelling gekomen(wel via vijvergidsen) dat "roeipootkreeftjes" en "watervlooien" ideale algenverwijderaars zijn nl. voor zweefalgen :rolleyes:
maar hoe kom ik in godsnaam toch aan deze kleine beesjes...kan ik ze zelf kweken :confused:-kan er iemand mij zeggen hoe ik het kan berekenen om te weten hoeveel ik nodig heb
om mijn plantenfilter te vullen met substraat of grind of kiezels...
L=3.5m B=1m H=40cm-en moet deze gevuld worden tot de rand?
er komen dan planten in te staan in manden...-welke planten raden jullie mij aan...het is een traagstromende filter
voor de inhoud doe je gewoon 3.5x1x0.4 = 1.4m3,je kan ook je mandjes ingraven in je substraat.beste planten voor natuulijke filters zijn :kalmoes , gele lis , irissen.
succes