The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
aansluiten van pompgevoed filter

 

(@mardy)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Ik ben een vijver aan het maken van ongeveer 5 m3

Nu heb ik een pompgevoed filter gekocht van voldoende capaciteit,
Alleen ik wil de aanvoer en retour niet in het zicht hebben maar door de wand heen,
Voor de aanvoer van het filter is het volgens mij niet zo'n probleem. Maar de afvoer wil door de wand heen hebben. Weet iemand of dit problemen kan gegeven i.v.m. tegendruk van het water in de vijverbak.
In bijgevoegd schema heb ik aangegegeven hoe ik het ongeveer wil gaan aanleggen.

Graag jullie reactie.

Bij voorbaat dank

Mardy

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Neem aan dat je dit met buiswerk gaat doen en niet met een slang. Met buizen zou het geen probleem mogen zijn.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
 Boud
(@boud)
Estimable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 125
 

Mandy

Je pomp moet je niet op de bodem leggen maar 30-40cm hoger.Stel dat er een lek is waardan ook of in de winter bevriest er iets dan blijft er altijd nog voldoende water in je vijver voor je vissen.....

Gr Boud


   
BeantwoordenCiteren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

En hoe ga je je vijver proper houden as de pomp niet helemaal beneden ligt . Dan ga je veel vuil op de bodem blijvend hebben hoor . Risico hoort er bij denk ik . Ergens een vlotter tussen steken die de pomp uitschakeld .

Nu het probleem van de afvoer . als ge een uitgang neemt van 90 uitgang buis . Het hoogste punt heeft altijd de meeste tegen druk en geeft dus geen probleem . Heb bij mijn zuster juist het zelfde en water stroomt mooi de vijver in . Juist zien dat de uitvoer groot genoeg is .


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.