The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
vijver tijdelijk leegpompen

 

 luke
(@luke)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

Ik denk erover om mijn vijver (5000l) tot op 20cm van de bodem leeg te pompen. Dit om de vijver schoon te maken en om op een gemakkelijke manier het teveel aan vissen te vangen. Ik heb hier 2 vragen over. Ik heb een zwembad dat leeg staat van half september tot half mei kan ik dit gebruiken om tijdelijk mijn vijverwater in te pompen zodat ik nadien hetzelfde water terug kan gebruiken (chloorrestanten!?) en wanneer is de beste periode om dit te doen? thanks en greetz


   
Citeren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

Ik vind het najaar de beste periode. De zuurstof- en andere planten zijn nu in volle groei. Als je ze in het voorjaar verzet zullen ze een terugval kennen met als gevolg een overvloed aan algen. In het najaar heb je minder zon, de planten gaan in feite in rust en zullen zich tegen het volgend voorjaar weer direkt kunnen ontwikkelen.
Als je in het najaar de vijver opkuist, doe het dan niet te laat ivm de winterslaap van kikkers.
Het zwembad eens uitspuiten voor je het vult met vijverwater is wel voldoende, vroeger zat ons leidingwater ook vol chloor.


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Zelfde mening als Jef


   
BeantwoordenCiteren
 luke
(@luke)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
Topic starter  

bedankt!!!!


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.