The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Vijver reinigen

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,738 Bekeken
(@engelborghs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Goede middag,

Ik ben hier gloednieuw. Waarschijnlijk doe ik dit dus verkeerd.
Ik heb een vijver in mijn tuin, in achtvorm, van ongeveer 18 meter lang op ongeveer 10 meter breed, uitgegraven in kuipvorm met zo'n 80 cm als diepste water. Ik veronderstel dus zo'n 50 M3 water. Er zitten 6 plantenterrassen in en 4 bakken met waterlelies. Er zitten een aantal koi's in, waarvan sommigen zon 45 cm groot zijn en honderden kleinere goudvissen en koitjes.
De vijver is 15 jaar oud en zat tot voor enkele weken al behoorlijk vol met slib, zo'n 10 à 15 cm dikke laag in de diepste delen. Per 14 mei laatstleden is onze tuin volledig ondergestroomd tijdens de zware onweders boven Waals-Brabant. Het water kwam voornamelijk uit de omliggende velden, dus zwaar geladen met grond/slijk. Het waterniveau stond op een meter boven het vijverniveau. Na het terugtrekken van het overstromingswater bleef een stevig pak slijk over.
Ik zou mijn vijver willen laten reinigen, liefst met het nodige respect voor de vissen.
Weet iemand hoe ik dit het beste aanpak ?
Met dank bij voorbaat.

Engelborghs André
0475/41 08 32


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 507
 

Ja hoe aanpakken. Vissen uitzoeken en in een bak plaatsen .
Dan de vijver leefpompen. en terug vullen met kraantjes water veel meer is daar niet aan te doen . Of wil je dit echt laten doen ?


   
BeantwoordenCiteren
(@fastmartin)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 43
 

ja ik denk ook dat er niets anders opzit dan dat je de vijver leeg pompt nadat je de vissen eruit hebt gehaald en daarna de laag grond en slib zelf uit de vijver gaat scheppen.
als dan alles er uit is kan je vijver weer gaan vullen met water en de vissen weer terug plaatsen.


   
BeantwoordenCiteren
(@napoleon)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 35
 

[QUOTE=Engelborghs;28345]

. Het waterniveau stond op een meter boven het vijverniveau.

Vraag me bij dit lezen wel even af of je vissen er niet vandoor zijn ....
(niet lachwekkend bedoelt hoor!)

groetjes


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.