The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Vijver filter

 

(@arend-jan)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo iedereen, na mijn vorige artikel waar ik mijn antwoord uit heb gehaald, heb ik nog een vraag.

Ik ben nu dus bezig met een L vormige vijver die ruim 13000 Liter water bevat.
Nou zat ik daarvoor te kijken op internet wat een filter gaat kosten. Dan heb je keuze uit velen merken.
Bij de meeste filters ligt het bedrag rond de 600-700 euro. Maar je hebt ook filters voor 200-300 euro. Die zeggen alleen dat ze goed zijn tot bijv. 6000 liter.

Kan ik zo'n filter voor een vijverinhoud van 6000L in mijn vijver van 13000 liter zetten, of is het water dan nog erg troebel. Ik wel heel goed in het water kunnen kijken.

alvast bedankt,

arend-jan

PS. als iemand nog een goede site heeft voor vijverspullen zoals planten/vissen/pompen/filters etc graag achterlaten:)


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

Indien je een te klein filter plaatst, krijg je het vijverwater niet gezond. Het water zal vervuild, en de vissen zullen ziek worden. Een filter haalt alle schadelijke stoffen uit het water, zodat de vissen gezond blijven. Dus niet een 6000 filter op een vijver van 13000 zetten. Krijg je gegarandeerd problemen mee.
Voor aanschaf van je filtermateriaal, benader de diverse dealers, en vraag wat het moet kosten. Vaak krijg je pakketkortingen. Dit kan aardig oplopen(lees; besparing van honderden euro's). Informeer bij meerdere dealers, zodat je uiteindelijk de goedkoopste leverancier vindt.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@arend-jan)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

hardstikke bedankt hokie je hebt mij erg geholpen::)


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Daarvoor zijn we hier.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.