The Pond Library

Vraag en Antwoord

roodwangschilpad in...
 
Notifications
Clear all
roodwangschilpad in koivijver

6 Posts
6 Users
0 Reactions
4,271 Views
74792789
(@74792789)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 1
Topic starter  

de eerste keer dat ik een discussie start is voor mij al een catastrofe! wij hebben nl de ons toegelopen roodwangschilpad van ca. 15 cm. doorsnede in onze grote koivijver aangetroffen!
Deze vijver heeft ongeveer 80.000 ltr. water en is 2.80 mtr diep!
Mijn vraag; bestaat een gevaar voor de vissen, er zijn koi's bij van ruim 80 cm lang en nog vele andere koi's.
toen wij hem vanmorgen waarnamen, en van de eerste schrik bekomen waren, hebben wij pogingen gedaan met een schepnet......het dier duikt zó snel dat het onbegonnen werk is.....vandaar deze dringende oproep of er iemand raad weet........p.s. vijver leegpomen is geen optie er is teveel vis en het gaat dagen duren

groetjes Fer


   
Quote
fastmartin
(@fastmartin)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 39
 

ik zou hem er toch maar uit proberen te krijgen want zo'n schildpad kan wel schade toebrengen aan je vissen.
op eten zal hij ze niet maar hij kan ze wel beschadigen door ze te bijten.
dus vangen dat ding.


   
ReplyQuote
patjevl
(@patjevl)
Active Member
Joined: 15 years ago
Posts: 9
 

hij moet er zeker uit is gifteg maar hoe ....... eventuweel sleepnet


   
ReplyQuote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

patjevl;29343 wrote: hij moet er zeker uit is gifteg maar hoe ....... eventuweel sleepnet

Wat zou er giftig zijn aan een schildpad?


   
ReplyQuote
napoleon
(@napoleon)
Eminent Member
Joined: 16 years ago
Posts: 33
 

Een roodwangschildpad is zeker niet giftig. Ze kunnen wel gevaarlijk bijten volwassen dieren bijten zonder pardon in een ruk je vinger eraf...
Hun voedsel bestaat hoofdzakelijk uit vissen, insecten en kleine gewervelden. Eens volwassen verslinden ze echter alles wat ze aankunnen. Het zijn hoofdzakelijk carnivoren. Het consumeren van plantaardig voedsel vermeerdert naarmate de dieren groeien.


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Waar ik al mijn materiaal ga halen voor de vijver en aquarium hebben ze buiten ook een aantal vijvers liggen en in enkele daarvan hebben ze ook roodwangschildpaden zitten; om ze gemakkelijk te vangen moet je zorgen dat je in de vijver ergens een plaats voorziet waar ze kunnen zonnen, boven het water; Plaats hieronder een soort kruisnet want als je gaat kijken zal je zien dat ze vrij snel het water in duiken en als je een voldoende groot net onder hun zonneplaats hebt kan je ze gemakkelijk vangen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.