The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
roodwangschilpad in koivijver

 

(@74792789)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

de eerste keer dat ik een discussie start is voor mij al een catastrofe! wij hebben nl de ons toegelopen roodwangschilpad van ca. 15 cm. doorsnede in onze grote koivijver aangetroffen!
Deze vijver heeft ongeveer 80.000 ltr. water en is 2.80 mtr diep!
Mijn vraag; bestaat een gevaar voor de vissen, er zijn koi's bij van ruim 80 cm lang en nog vele andere koi's.
toen wij hem vanmorgen waarnamen, en van de eerste schrik bekomen waren, hebben wij pogingen gedaan met een schepnet......het dier duikt zó snel dat het onbegonnen werk is.....vandaar deze dringende oproep of er iemand raad weet........p.s. vijver leegpomen is geen optie er is teveel vis en het gaat dagen duren

groetjes Fer


   
Citeren
(@fastmartin)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 39
 

ik zou hem er toch maar uit proberen te krijgen want zo'n schildpad kan wel schade toebrengen aan je vissen.
op eten zal hij ze niet maar hij kan ze wel beschadigen door ze te bijten.
dus vangen dat ding.


   
BeantwoordenCiteren
(@patjevl)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 9
 

hij moet er zeker uit is gifteg maar hoe ....... eventuweel sleepnet


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 584
 

patjevl;29343 wrote: hij moet er zeker uit is gifteg maar hoe ....... eventuweel sleepnet

Wat zou er giftig zijn aan een schildpad?


   
BeantwoordenCiteren
(@napoleon)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 33
 

Een roodwangschildpad is zeker niet giftig. Ze kunnen wel gevaarlijk bijten volwassen dieren bijten zonder pardon in een ruk je vinger eraf...
Hun voedsel bestaat hoofdzakelijk uit vissen, insecten en kleine gewervelden. Eens volwassen verslinden ze echter alles wat ze aankunnen. Het zijn hoofdzakelijk carnivoren. Het consumeren van plantaardig voedsel vermeerdert naarmate de dieren groeien.


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Waar ik al mijn materiaal ga halen voor de vijver en aquarium hebben ze buiten ook een aantal vijvers liggen en in enkele daarvan hebben ze ook roodwangschildpaden zitten; om ze gemakkelijk te vangen moet je zorgen dat je in de vijver ergens een plaats voorziet waar ze kunnen zonnen, boven het water; Plaats hieronder een soort kruisnet want als je gaat kijken zal je zien dat ze vrij snel het water in duiken en als je een voldoende groot net onder hun zonneplaats hebt kan je ze gemakkelijk vangen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.