The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Raar maar waar

4 Posts
2 Users
0 Reactions
2,129 Views
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Nu mijn pomp maar op zeer weinig kracht moet werken, daar mijn fontein zo maar een vijf centimeters water uitspuit en dit door dat ze weeral vuil is al is ze pas maar over een vier dagen gereinigd, is mijn vijver nog nooit zo helder geweest, is precies zoals ze de eerste dag met water opgevuld stond. Hoe zou dat komen ??? Misschien beter mijn pomp met filterbak (uit de vijver) en mijn uv lamp wegsmijten, graptje hé 😉

Bedankt voor de info,

Erik
:confused:


   
Quote
roland.koi
(@rolandkoi)
Active Member
Joined: 21 years ago
Posts: 9
 

Ik begrijp je verhaal niet helemaal, maar het lijkt er op dat je nu minder water door je filter haalt en dat je doorstroom nu beter aansluit op je filter en daardoor juist beter werkt?!

Klopt je pomp capaciteit wel met je filter?? normaal ca. 1x per 2 uur je vijver door het filter halen.

sccs


   
ReplyQuote
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Mijn pomp is 4000 liter en mijn filterbak 5000 liter. Voor zover ik er iets van ken hé.
Ik heb mijn bak nu de eerste keer uitgekuist, amaai wa een pak vuil erin zat. Ik wilde hem niet vroeger kuisen voor de opstart van de vijver, waarschijnlijk een zeer domme redenering, want ik denk dat het vuil terug in de vijver werd geloost en zo terug naar de pomp die dus om de vier dagen moest kuisen want er kwam bijna geen water meer door mijn fontein.

Dus domme jongen geweest :confused:

Bedankt voor de reactie hé

Erik;)


   
ReplyQuote
Filoe
(@filoe)
Trusted Member
Joined: 21 years ago
Posts: 52
Topic starter  

Mijn pomp filter is gekuist van vorige week dinsdag, ook mijn filterbak zeer goed gekuist en ik hoopte dat de pomp niet meer zo snel zou bevuild zijn.
Nu na zes dagen moet ik mijn filter van de pomp terug kuisen want mijn fontein spuit bijna niet meer. Is vervelend !!!
Iemand ook meegemaakt en kan men mij helpen ?

Groetjes,
Erik
🙁


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.