The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Raar maar waar

 

(@filoe)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 52
Topic starter  

Nu mijn pomp maar op zeer weinig kracht moet werken, daar mijn fontein zo maar een vijf centimeters water uitspuit en dit door dat ze weeral vuil is al is ze pas maar over een vier dagen gereinigd, is mijn vijver nog nooit zo helder geweest, is precies zoals ze de eerste dag met water opgevuld stond. Hoe zou dat komen ??? Misschien beter mijn pomp met filterbak (uit de vijver) en mijn uv lamp wegsmijten, graptje hé 😉

Bedankt voor de info,

Erik
:confused:


   
Citeren
(@rolandkoi)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 9
 

Ik begrijp je verhaal niet helemaal, maar het lijkt er op dat je nu minder water door je filter haalt en dat je doorstroom nu beter aansluit op je filter en daardoor juist beter werkt?!

Klopt je pomp capaciteit wel met je filter?? normaal ca. 1x per 2 uur je vijver door het filter halen.

sccs


   
BeantwoordenCiteren
(@filoe)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 52
Topic starter  

Mijn pomp is 4000 liter en mijn filterbak 5000 liter. Voor zover ik er iets van ken hé.
Ik heb mijn bak nu de eerste keer uitgekuist, amaai wa een pak vuil erin zat. Ik wilde hem niet vroeger kuisen voor de opstart van de vijver, waarschijnlijk een zeer domme redenering, want ik denk dat het vuil terug in de vijver werd geloost en zo terug naar de pomp die dus om de vier dagen moest kuisen want er kwam bijna geen water meer door mijn fontein.

Dus domme jongen geweest :confused:

Bedankt voor de reactie hé

Erik;)


   
BeantwoordenCiteren
(@filoe)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 52
Topic starter  

Mijn pomp filter is gekuist van vorige week dinsdag, ook mijn filterbak zeer goed gekuist en ik hoopte dat de pomp niet meer zo snel zou bevuild zijn.
Nu na zes dagen moet ik mijn filter van de pomp terug kuisen want mijn fontein spuit bijna niet meer. Is vervelend !!!
Iemand ook meegemaakt en kan men mij helpen ?

Groetjes,
Erik
🙁


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.