The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Kweekbak!?!

2 Posts
2 Users
0 Likes
2,443 Views
Thijs789
(@thijs789)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 43
Topic starter  

Ik ben van plan om een aquarium te kopen om dat planten en vlooien in te kweken en meschien jongbroed. Maar nu had ik de volgende vagen 1. moet er beluchting bij? 2. Hoe groot moet de bak zijn? 3 Moet er een filter in 4. Moet er verlichting bij?

Vriendelijke Groet Thijs 🙂 😎


   
Quote
cajoeter
(@cajoeter)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 62
 

Thijs789 wrote: Ik ben van plan om een aquarium te kopen om dat planten en vlooien in te kweken en meschien jongbroed. Maar nu had ik de volgende vagen 1. moet er beluchting bij? 2. Hoe groot moet de bak zijn? 3 Moet er een filter in 4. Moet er verlichting bij?

Vriendelijke Groet Thijs 🙂 😎

beste Thijs,

1. Als er alleen planten en watervlooien in komen niet.
2. Ligt aan de hoeveelheid planten/watervlooien/jongbroed.
3. Als er alleen planten en watervlooien in komen niet.
4. Ja, zowel planten als watervlooien als jongbroed hebben licht nodig, gebruik een speciale aquarium lamp.

Overigens lijkt het mij het beste om als je geen filter gebruikt in ieder geval een klein beluchtingspompje te gebruiken zodat het water in beweging blijft.

Michel


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.