The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Koi in een gewone vijver

 

(@de-wim)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo,
Ik ben nieuw op deze forumsite.
Ik heb een visvijver van ongeveer 800 liter.
Ik heb naast een paar sarasa's, goudvis, shubunkin, een zeelt, een paar bruine vissen ook een paar ghostkoi's aangeschaft.
Er staan een paar planten in als decoratie, waaronder waterlelie.
Ze staan in mandjes.
Ook gebruik ik een filter en een uv lamp.
Zullen die ghostkoi's kunnen leven in dit soort vijvertje.

Groeten Wim


   
Citeren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

Zal wel gaan maar met moeite.
Wat voor filter heb je ?

Voor koi is het vaak : 1koi per kuub maar je hebt ook nog veel andere vissen zwemmen waaronder een paar "stressmakers" en koi kunnen niet tegen stress, kan dodelijk zijn voor ze.

Dit allemaal ligt er ook aan hoe groot alle vissen zijn


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Ghostkoi in een vijver van 800 liter is niet aan te raden. De vijverinhoud is te klein. Koi verlangen grotere vijvers. Koi zijn té vervuilende vissen om in zulke vijvers te houden. Je decoratieve waterplanten zullen door de koi al snel als hapje bekeken worden.


   
BeantwoordenCiteren
(@de-wim)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hallo
Ik ben van plan om in het najaar mijn vijver groter te maken.
ongeveer 1 meter diep, 1,60 breed en 2 meter lang.
De vijver ligt wel tussen mijn veranda en een tuinmuur. Dan zou ik er ook voor zorgen dat de beplanting apart is waar de vissen niet aan kunnen. Als filter.
Welke van mijn vissen zijn "Stressmakers?
Groeten Wim
(Kan ik ook een foto bijvoegen van mijn vijver?)


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Als je reageert op dit bericht kun je bij overige opties "bestanden toevoegen" Klik op de knop beheer bijlagen en je kunt 1 of meerdere foto's toevoegen.

Vissen die nogal schuw en schichtig en bijvoorbeeld al snel wegzwemmen en ergens wegduiken wanneer je in de buurt komt van je vijver zijn per definitie wat minder geschikt om met koi samen de vijver te bevolken.

Nu moet dat stressmakend wel wat genuanceerd worden. Er zijn genoeg gemengde vijvers met koi en andere siervissen en dat gaat perfect. Verwacht alleen dus niet dat je je koi super handtam gaat krijgen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.