The Pond Library

Vraag en Antwoord

Koi in een gewone v...
 
Notifications
Clear all
Koi in een gewone vijver

5 Posts
3 Users
0 Likes
2,845 Views
De Wim
(@de-wim)
New Member
Joined: 12 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hallo,
Ik ben nieuw op deze forumsite.
Ik heb een visvijver van ongeveer 800 liter.
Ik heb naast een paar sarasa's, goudvis, shubunkin, een zeelt, een paar bruine vissen ook een paar ghostkoi's aangeschaft.
Er staan een paar planten in als decoratie, waaronder waterlelie.
Ze staan in mandjes.
Ook gebruik ik een filter en een uv lamp.
Zullen die ghostkoi's kunnen leven in dit soort vijvertje.

Groeten Wim


   
Quote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

Zal wel gaan maar met moeite.
Wat voor filter heb je ?

Voor koi is het vaak : 1koi per kuub maar je hebt ook nog veel andere vissen zwemmen waaronder een paar "stressmakers" en koi kunnen niet tegen stress, kan dodelijk zijn voor ze.

Dit allemaal ligt er ook aan hoe groot alle vissen zijn


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Ghostkoi in een vijver van 800 liter is niet aan te raden. De vijverinhoud is te klein. Koi verlangen grotere vijvers. Koi zijn té vervuilende vissen om in zulke vijvers te houden. Je decoratieve waterplanten zullen door de koi al snel als hapje bekeken worden.


   
ReplyQuote
De Wim
(@de-wim)
New Member
Joined: 12 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hallo
Ik ben van plan om in het najaar mijn vijver groter te maken.
ongeveer 1 meter diep, 1,60 breed en 2 meter lang.
De vijver ligt wel tussen mijn veranda en een tuinmuur. Dan zou ik er ook voor zorgen dat de beplanting apart is waar de vissen niet aan kunnen. Als filter.
Welke van mijn vissen zijn "Stressmakers?
Groeten Wim
(Kan ik ook een foto bijvoegen van mijn vijver?)


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Als je reageert op dit bericht kun je bij overige opties "bestanden toevoegen" Klik op de knop beheer bijlagen en je kunt 1 of meerdere foto's toevoegen.

Vissen die nogal schuw en schichtig en bijvoorbeeld al snel wegzwemmen en ergens wegduiken wanneer je in de buurt komt van je vijver zijn per definitie wat minder geschikt om met koi samen de vijver te bevolken.

Nu moet dat stressmakend wel wat genuanceerd worden. Er zijn genoeg gemengde vijvers met koi en andere siervissen en dat gaat perfect. Verwacht alleen dus niet dat je je koi super handtam gaat krijgen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.