The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
is dit goed

4 Posts
2 Users
0 Reactions
2,093 Views
djdaem
(@djdaem)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 5
Topic starter  

hallo.

ik heb sinds een paar maanden mijn eigen vijver omdat mijn vader uit huis is omdat mijn ouders gescheiden zijn. hij wou de vijver dicht gooien maar ik was hier op tegen en ik mocht hem hebben mits ik hem zou onderhouden .( de vijver is nu al bijna 7 jaar oud hoor) .in de vijver zitten 2 shubinkies van ongeveer 9 cm groot een grote goudvis van ongeveer 7jaar oud ( 15 cm groot ) een wat kleiner goudvisje en 2 Ghost Koi's 1 van 15 cm en een van bijna 27 cm .

mijn vijver is 1 bij 1 en de diepte is 90 cm best klein vindt ik maar wel een blik vanger maar tog mijn vraag is kan ik hier nog vissen bij doen ? . want er zitten nu maar 7 vissen in 😎 (email me voor foto's ze passen niet op dit forum) mijn filter heb ik van een groene kliko gemaakt omdat ik een tonfilter had maar die spoot aan alle kanten water uit.

ik zit er aan te denken om hem nog wat uit te graven zodat hij dieper word maar daar wil ik nog even mee wachten tips en sugesties zijn welkom .


   
Quote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

hallo,

je zit al over je maximum aantal vissen,dus geen meer bijplaatsen.

de vijver groter en dieper maken is altyd goed.
voorzie dan ook een moerasgedeelte met veel planten,deze zuiveren het water ook.

groetjes


   
ReplyQuote
djdaem
(@djdaem)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 5
Topic starter  

ok bedankt ja ik heb er al een grote waterlelie inzitten en een groot stuk riet dus ik hoop dat dit genoeg is


   
ReplyQuote
josl
 josl
(@josl)
Honorable Member
Joined: 18 years ago
Posts: 569
 

hallo,

probeer nog wat gele lis te plaatsen,deze zuivert goed.

groetjes


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.