The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Hoe vissen urenlang in auto vervoeren?

 

Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

Ik zou mijn goudwinden aan mijn zwager in Duitsland kunnen geven. Alleen durt het vervoer erna toe uren. Is dat überhaupt zinvol, gezien de stress die de vissen onderweg ondervinden en hoe vervoer je levende vissen? Reistijd ongeveer 8 uren.


   
Citeren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 310
 

Hallo,

het is een flinke trip inderdaad, maar het zou moeten kunnen, als het grote windes zijn zou ik ze per 2 of 3 in een grote zak met voldoende water maar vooral veel zuurstof, deze in een doos doen zodat de zak niet gaat rollen en achter in de kofferbak (minste temperatuurwisselingen) Probeer ze donker te vervoeren (doos dichtdoen of goed afdekken).

Uiteraard is zo'n lange reis wel stressverwekkend voor de vis, en kunnen er dus op de nieuwe locatie klachten optreden als schimmels of bacteriën. Let dus de eerste dagen erg goed op.

Succes met de reis!

Grtz.


   
BeantwoordenCiteren
(@skrans)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 104
 

voeg een beetje zout ( Zonder jodium ) toe aan het water is stres en bacterie verlagend


   
BeantwoordenCiteren
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 92
 

en voer de dag ervoor en de dag zelf niet, zodat ze het water niet bevuilen met hun eigen ontlasting


   
BeantwoordenCiteren
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 25
Topic starter  

De oplossing komt volgend week uit een ander hoek: 1,5km verder is een nieuw tuinvijver aangelegt. Daar mogen mijn goudwinden naar toe.


   
BeantwoordenCiteren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

Lutz;32528 wrote: De oplossing komt volgend week uit een ander hoek: 1,5km verder is een nieuw tuinvijver aangelegt. Daar mogen mijn goudwinden naar toe.

hahaha tja 🙂 dat is een stuk dichterbij ja hahaha


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.