The Pond Library

Vraag en Antwoord

Hoe vissen urenlang...
 
Notifications
Clear all
Hoe vissen urenlang in auto vervoeren?

6 Posts
5 Users
0 Reactions
6,227 Views
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 25
Topic starter  

Ik zou mijn goudwinden aan mijn zwager in Duitsland kunnen geven. Alleen durt het vervoer erna toe uren. Is dat überhaupt zinvol, gezien de stress die de vissen onderweg ondervinden en hoe vervoer je levende vissen? Reistijd ongeveer 8 uren.


   
Quote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 17 years ago
Posts: 310
 

Hallo,

het is een flinke trip inderdaad, maar het zou moeten kunnen, als het grote windes zijn zou ik ze per 2 of 3 in een grote zak met voldoende water maar vooral veel zuurstof, deze in een doos doen zodat de zak niet gaat rollen en achter in de kofferbak (minste temperatuurwisselingen) Probeer ze donker te vervoeren (doos dichtdoen of goed afdekken).

Uiteraard is zo'n lange reis wel stressverwekkend voor de vis, en kunnen er dus op de nieuwe locatie klachten optreden als schimmels of bacteriën. Let dus de eerste dagen erg goed op.

Succes met de reis!

Grtz.


   
ReplyQuote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 104
 

voeg een beetje zout ( Zonder jodium ) toe aan het water is stres en bacterie verlagend


   
ReplyQuote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 92
 

en voer de dag ervoor en de dag zelf niet, zodat ze het water niet bevuilen met hun eigen ontlasting


   
ReplyQuote
Lutz
 Lutz
(@lutz)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 25
Topic starter  

De oplossing komt volgend week uit een ander hoek: 1,5km verder is een nieuw tuinvijver aangelegt. Daar mogen mijn goudwinden naar toe.


   
ReplyQuote
Patsnake
(@patsnake)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 291
 

Lutz;32528 wrote: De oplossing komt volgend week uit een ander hoek: 1,5km verder is een nieuw tuinvijver aangelegt. Daar mogen mijn goudwinden naar toe.

hahaha tja 🙂 dat is een stuk dichterbij ja hahaha


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.