The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
deksel op meerkamerfilter

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,060 Bekeken
(@dsan552)
Active Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

wat is nu het beste:
-deksel op de filter (betere bescherming van de bacteriën tegen licht)
of
-deksel van de filter (meer zuurstof)


   
Citeren
(@padde)
Reputable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 358
 

Hallo,

zelf heb ik het deksel gewoon dicht en een zuurstofpomp (of in ieder geval de zuurstofstenen :p ) in het filter gehangen... dit lijkt mij de beste optie.

grtz.


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Zelf heb ik een zelfgemaakte filter van 650 liter die aan de bovenkant gewoon open is, wel is deze bovenaan geheel beplant met balsemien en een ander snelgroeiende plant dat ook gaat hangen en zo de filter aan het oog onttrekt wordt. Ook staat de filter helemaal in de schaduw. Ik heb geen uv-c en aansluitend op de filter heb ik nog een moerasfilter. In het voorjaar veel last gehad van draadalg en mijn water is eerlijk gezegd niet 100% helder, maar ik zie mijn vissen wel zwemmen tot op een diepte van 60 tot 80 cm.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.