The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
aquarium heeft groene zijkanten

6 Berichten
5 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
3,037 Bekeken
(@bmaster)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 63
Topic starter  

Ok misschien niet helemaal on topic hier, maar ik waag het er toch op aangezien hier veel vriendelijke mensen zitten blijkbaar 🙂

Mijn vriendin heeft een kleine plastieken bak waar een goudvisje in zit. Dit gaat sinds enkele jaren zonder problemen (ook al vind ik het zielig voor het beestje). Sinds enkele maanden echter, worden de zijkanten na het uikuisen op een 2-tal weken helemaal groen waardoor je er niets meer door kan zien. Enorm vervelend, aangezien het uitkuisen niet leuk is, niet voor ons en zeker niet voor de vis. Zou het eventueel kunnen helpen als ik uit de vijver een stukje zuurstofplant neem en dat bij de vis in het aquarium deponeer? Of heeft iemand andere ideetjes? alvast bedankt!


   
Citeren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 507
 

ja dit is vrij normaal aangezien de bak niet gefilterd wordt neem ik aan kan ik hier niet lezen maar het zal een klein bakje zijn ja het kan altijd wel helpen om daar een goed stuk zuurstofplant in te zetten . dit zijn nu eenmaal algen he niks aan te doen . ja filteren maar hoeveel liter is de bak hij is even rap ververst denk ik .

groetjes
tom


   
BeantwoordenCiteren
(@filip)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
 

In aquariumzaken verkopen ze voor dit doel een algenmagneet: een magneet met sponsje aan de binnenzijde van de aquarium, en een maneet met viltje aan de buitenzijde, al bewegend verwijder je zo de algen (deze kunnen ook onstaan doordat er veel licht op de zijkanten van je bakje schijnt).
Een klein filterje (op basis van een luchtpompje en een een filterbakje (gevuld met filterwatten en aktieve kool) voor in je aquarium zal de waterkwaliteit ten goede komen, en de kuisfrequentie doen afnemen. Met zo'n 15 à 20 euro kom je al een heel eind.
m.vr.gr.
filip


   
BeantwoordenCiteren
(@bmaster)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 63
Topic starter  

Het is inderdaad een klein bakje. Zou het helpen als we hem ook al op een donkerder plaats zetten? Ik zal in elk geval eens uitkijken naar zo'n filtertje en/of algenmagneet. Alvast bedankt heren!


   
BeantwoordenCiteren
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 611
 

Hoi Bmaster,

bedenk wel dat het om een plastic bak gaat. Met een algenmagneet krijg je dan al snel lelijke krassen. Een schuursponsje is dan nog het beste alternatief.

Gr, Dennis.


   
BeantwoordenCiteren
(@tekenaar)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 129
 

een schuursponsje krast ook ben ik bang. Voor de meeste aquaria is het heel normaal dat de ruiten eens per week gepoetst moeten worden. Een enkele keer is het aquarium zo donker of zijn er zo weinig voedingsstoffen in het water dat dat niet hoeft maar dat zijn uitzonderingen. Tijd om een heus glazen aquarium aan te schaffen, en een pompje, lijkt me. Omdat goudvisjes onder goede omstandigheden al snel 15-20 cm worden (kijk maar in de meeste vijvers) is zo'n aquarium minimaal 60 cm voor een (of enkele) kleine goudvisjes en zelfs 80 cm als ze wat groter worden. Of het goudvisje weggeven en enkele kleinere koudwatervissen in zo'n aquariumpje van 60 cm doen (goud-elritsen of zebra-danio's bijvoorbeeld). Maar pas op: aquariumhouden is net zo besmettelijk als vijveren 🙂

[Dit gaat sinds enkele jaren zonder problemen]

Overigens denk ik dat de betrefffende goudvis wel degelijk een probleem heeft, namelijk een groei-achterstand door te weinig ruimte (of eigenlijk door een klein watervolume veroorzaakte slechte waterkwaliteit met een laag zuurstofgehalte, wat weer ten koste gaat van de groei van de goudvis). Ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt dat ik het zo recht voor z'n raap opschrijf...


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.