Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Vluchtelingen eten kapitale Chagoi op uit siervijver vakantiepark

Vluchtelingen eten kapitale Chagoi op uit siervijver vakantiepark

Wanneer je reeds enkele jaren hobbyist bent, dan ken je het vast wel; vrienden of familie in de buurt met ook een vijver die je zo nu en dan inschakelen voor advies of hulp met de Koi. Zo ook Orlando. Kennissen runnen een vakantiepark in het Zeeuwse dat gesierd gaat van een mooi aangelegde 30 kuubs vijver. Bewoond door 20 Koi en enkele steuren is het, zeker ook via het ingebouwde raam, een lust voor het oog. Stralend middelpunt is een fabuleuze Chagoi.

Jaren geleden aangekocht door het echtpaar dat het park beheert, doet de Kawarimono inmiddels, op een pinklengte na, een meter aan de lat.

Achteloos kwam de tamme Chagoi van zo’n 93 centimeter kijken of er nog iets te eten viel

Op het park resideren, daartoe gewezen door de overheid, sinds enige tijd circa 600 vluchtelingen. Enkele dagen terug kreeg Orlando een verontrustend telefoontje van deze mensen. Snikkend en smekend werd een beroep op hem gedaan om de Koi te redden?! Na een gezwinde spoed werd bij aankomst het gevreesde pijnlijk bewaarheid. Er mist een Koi, of eigenlijk twee, maar die ene, die joekel, die Chagoi, het zou toch niet?! Een blik in een vuilniszak deed Orlando verbleken en geschokt deinsde hij terug. Er restte slechts het hoofd van de kapitale Koi die, zo vertelde de beheerder emotioneel, zondag nog door hem werd gevoerd. De vluchtelingen bleken, onbeschaamd, de meter grote Koi uit het water te hebben getild, gedood, gebakken op een barbecue en verorberd. Je kunt je voorstellen dat je als gehechte verzorger van zo’n levend juweel, compleet van de leg en in shock raakt. Hun huisdier is vermoord en vernield. Je wilt zoiets gewoon niet geloven, laat staan dat je het kunt geloven.

Achteloos kwam de tamme Chagoi van zo’n 93 centimeter kijken of er nog iets te eten viel, niet wetende dat de rollen precies omgedraaid waren. Als de realiteit van de niet-rituele slachting indaalt, groeit ook het ongeloof en verbolgenheid over de situatie. In sommige landen waaronder het voormalig oostblok eten ze, met name rond de kerst, karper als delicatesse, maar het vangen van een Koi uit een siervijver is ronduit onbeschoft en misdadig, ongeacht afkomst of cultuur. In China eten ze misschien honden of katten, maar wie maakte ooit mee dat een Aziaat het hondje van de buren uit zijn mand haalde om vervolgens de kop eraf te snijden en het dier op at? Het gevoel zal voor deze Koi liefhebbers exact hetzelfde zijn en ze zijn er dan ook letterlijk kapot van dat twee van hun huisdieren dit is overkomen.

Uiteindelijk konden ze in veiligheid worden gebracht

Er wordt meer dan uitstekend gezorgd voor de vluchtelingen op het betreffende vakantiepark met meer dan voldoende eten en drinken, gemeubileerde vakantiewoningen en gratis Wi-Fi. Dezelfde groep vluchtelingen kwam vorige week al eerder in opspraak toen enkelen van hen het interieur van een van de vakantiewoningen hadden gesloopt. Getuigen melden veelvuldig alcohol gebruik en toegangswegen worden geblokkeerd met puin en afval om de politie buiten te houden. Tijdens de reddingsactie tilden enkele vluchtelingen de wachtende zakken met Koi op. Uiteindelijk konden ze in veiligheid worden gebracht bij een bevriende hobbyist met een vijver in de omstreek.

Bron

Tekst:  koiquestion.com

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe