The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Tuinvijvers en poelen redden kikkers en salamanders

Tuinvijvers en poelen redden kikkers en salamanders

Dat onze tuinvijvers heel wat leven in de tuin brengen dat wisten we al maar dat deze waterpartijen wellicht ook de mogelijke redding zijn van het kikkers, salamanders en ander waterleven is voor de natuur een welgekomen alternatief.

Vroeger vonden we her en der kleine poelen en waterpartijen waar tal van dierlijk leven in zijn natuurlijke habitat overleefde maar vandaag zijn deze natuurlijke poelen eerder uitzondering dan regel door onder andere bemesting en landbouw.

Kikkers, padden en salamanders stellen hoge eisen aan hun milieu. Van zodra er iets fout loopt in het milieu verdwijnen ze snel.

Ecologische tuinvijvers en poelen in onze tuinen zijn daarom meer en meer van belang om dit dierlijke leven in stand te houden.

Natuurpunt organiseerde op 17 & 18 mei 2008 het eerste landelijke tuinvijver weekend onder de slogan œkijk, een kikker! waarbij bezitters van ecologische tuinvijvers en poelen opgeroepen werden om deel te nemen aan een telling om de aanwezigheid van tal van dierlijk leven mee helpen in kaart te brengen want misschien zijn onze aangelegde vijvertjes misschien wel dé redding van deze fantastische dierenwereld.

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe