Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Sekslustige padden doden dure karpers

Sekslustige padden doden dure karpers

Padden hebben in Pickering in Groot-Brittannië karpers gedood die 20.000 pond (zo”n 30.000 euro) waard waren. Dat gebeurde tijdens een heuse paddenorgie, waarbij de padden de karpers aanzagen voor vrouwtjespadden.

Per karper gingen wel twaalf padden te keer. Ze bedekten de kieuwen, mond en vinnen, waardoor de vissen stikten. Andere vissen in de vijver stierven door de rottende karperlichamen op de bodem. De viswedstrijden die gepland stonden zijn afgelast.

Mike Heelis, eigenaar van de visvijver: “De padden komen hier al jaren naartoe om zich voort te planten, maar dit jaar zijn het er duizenden en ze bespringen alles wat beweegt. Het was een verschrikkelijk gezicht.”

De paddenorgie is niet de eerste ramp die men bij de visvijver heeft meegemaakt. Twee jaar geleden peuzelde een otterfamilie een vis van 10.000 pond (zo”n 15.000 euro) op. Heelis: “In beide gevallen konden we niets doen. Otters en padden zijn beschermde diersoorten.”

Bron

Fok.nl

Dennis Barten

Sinds het najaar van 2005 was Dennis Barten de hoofdredacteur van Koi Wijzer, het magazine van de vereniging KOI 2000. Als persvoorlichter was hij bovendien nauw betrokken bij de organisatie van De Nationale Koi- en Vijverdagen. Hij is woonachtig in Nijmegen en studeerde geneeskunde (medicijnen) aan de Radboud Universiteit. Voor deze sie schrijft Dennis artikelen over verschillende onderwerpen, veelal vanuit een kritisch-wetenschappelijke invalshoek.

Voeg een reactie toe