Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Nieuwe ontwikkelingen in KHV vaccinatie

Nieuwe ontwikkelingen in KHV vaccinatie

Onlangs is er voor het eerst een vaccin tegen KHV op de markt gebracht in Amerika, genaamd CAVOY. Er wordt geclaimd dat 88% van de Koi die gevaccineerd waren met CAVOY een opzettelijke infectie met KHV overleefden, in tegenstelling tot Koi die niet gevaccineerd waren. Dit klinkt erg hoopvol. Een goede reden om weer eens in de wereld van de KHV vaccins te duiken.

Het vaccin CAVOY wordt geproduceerd door het Israëlische bedrijf KoVax Ltd. en wordt in Amerika gedistribueerd door Novartis Animal Health US. Kortgezegd is het “Amerikaanse” vaccin (CAVOY) dus het wellicht bekende “Israëlische” vaccin (KV3). Dit middel werd ontwikkeld door Professor Kotler en is later gepatenteerd door zijn zoon, die ook het bedrijf KoVax oprichtte. Het wordt in Israël al een aantal jaren succesvol gebruikt voor het bestrijden van KHV maar hoe is het vaccin nu eigenlijk ontwikkeld, en hoe werkt het?

Bron

Tekst: koiquestion.com

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe