Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Nieuw wereldrecord: Duurste Koi ooit geveild voor 41.000.000 Yen!

Nieuw wereldrecord: Duurste Koi ooit geveild voor 41.000.000 Yen!

Duurste Koi ooit wederom een Maruten

nr301-cats-eye-71cm

Hiroshima – Na de veiling van Dainichi en Momotaro was ook die derde grootmacht der Nishikigoi aan de beurt om hun open sale te organiseren. Onder veel belangstelling wisselden bij het vallen van de hamer de 343 Koi van de Sakai Fish Farm van eigenaar. Die hamer woog het allerzwaarste bij een specifieke Sanke.

Deze verpulverde de huidige records

Deze verpulverde de huidige records die er tot op heden golden. Voor een bedrag van maar liefst 41 miljoen yen (41.000.000!), dat is omgerekend meer dan 300.000 Euro is de bieder gezegend met een nieuw huisdier. De vis die menig huis overstijgt in waarde; betreft een 71 cm lange Maruten Sanke, nazaat van ouderdier Cat’s Eye uit een van Werelds meest fameuze bloedlijn Shining Rose. Een topvis, maar of jij het er ook voor zou geven…

Het record uit 2014 stond ‘slechts’ op 26.000.000 yen (bijna 180.000 euro); dat is het bedrag wat gegeven werd voor een tweejarige vis van Momotaro uit de bloedlijn Black Dragon. Daarvoor stamt het record uit 2010 toen er 11 miljoen yen (100.000 euro) werd neergelegd voor een Kohaku van Dainichi. Klaarblijkelijk moet je voor een record vis een maruten in huis hebben; dat is namelijk een kenmerk dat deze vissen allemaal hebben ondanks het feit dat zij drie verschillende kwekers en drie verschillende variëteiten vertegenwoordigen.

Of de Koi hiermee ook meteen de allermooiste is beslist niet gezegd

Bij de veiling aanwezig waren onder andere Paul Ashton van Koi-Bito en ook Luc Borgmans van Interkoi die ons deze informatie als getuige heeft verstrekt. Het zal een gekke gebeurtenis moeten zijn geweest daar zo dicht op te staan. Of de Koi hiermee ook meteen de allermooiste is niet gezegd. Dat is een kwestie van smaak en heeft op dit niveau niet zo heel veel met het geldbedrag te maken. Wel kan gesteld worden dat het een absolute topkoi is in termen van kwaliteit. Een leuke opsteker is het wel voor Shacho, zaakvoerder, Kentaro Sakai!Bron

Bron

Tekst  koiquestion.com
Foto en video: sff-koi.com

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe