The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Massale vissterfte voor de Amerikaanse kuststaat Maryland

Massale vissterfte voor de Amerikaanse kuststaat Maryland

Het lijken Bijbelse plagen ten gevolge van de manier waarop we wellicht omspringen met op ons aller moeder natuur. Na het massaal ter aarde storten van vogels op diverse locaties op onze planeet, zijn het nu de vissen die onverklaarbaar het leven laten. Een enorm droevig gezicht geeft het; de aanblik van ontelbare vissen die plots dood aanspoelden voor de Amerikaanse kuststaat Maryland.

Ongeveer twee miljoen vissen vonden er het einde van hun korte leven, het gaat immers om relatief jonge vissen. De oorzaak van deze plotselinge massasterfte onder de gevinden wordt gezocht in een daling van de temperatuur van de kustwateren, die in een kort tijdsbestek veel kouder werd dan normaal. Maar uiteindelijk is ook dat slechts een voorlopige gok.

Massale vissterfte

Het is een vreemd gegeven. Hoe kan het immers dat de temperatuur plots veel kouder wordt, daar waar water altijd maar langzaam afkoelt en opwarmt. Het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met de bekende koud- en warmwaterstromingen, die hierin hun gang naar andere oceaandelen vinden. De vissen kunnen in een verkeerde stroom terecht zijn gekomen. Maar ook dit is op zichzelf een vreemd gegeven, het is immers de nature des vis om dit te voorkomen. Een andere oorzaak hiervoor valt ook weer niet uit te sluiten. Het kan wel eens voorkomen dat door de wil van moeder natuur vissen in onleefbare situaties verzeild raken, doch een aantal van twee miljoen is natuurlijk ongekend.

Bron

Tekst en foto’s: koiquestion.com

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe