Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koi > Kim’s Koi schrijft geschiedenis op France Koi Show 2018

Kim’s Koi schrijft geschiedenis op France Koi Show 2018

Tijdens de derde editie van de France Koi Show Aquarev in 2018. Gehouden in Saint-Quentin-sur-nohain, bracht een ZNA jury hun oordeel uit over de ingezette Koi. De mooiste werd ingebracht door Kim Cloet van Kim’s Koi uit het Belgische Boortmeerbeek.

Eerste Europese Grand Champion titel voor zowel Kim’s Koi als Nogami

Onder de Franse zon vindt dit weekend de derde editie van de France Koi Show Aquarev plaats. Gehouden in het pittoreske Saint-Quentin-sur-nohain gesitueerd in het midden van de stokbroden-natie, bracht een ZNA jury hun oordeel uit over de ingezette Koi. De mooiste werd ingebracht door Kim Cloet van Kim’s Koi uit het Belgische Boortmeerbeek. Zijn Kohaku van Nogami was te mooi om te ontkennen en toegegeven het is een heel knappe tweekleur, het patroon is appetijtelijk op z’n minst, maar dat is niet het meest indrukwekkende aan deze Kohaku

De Koi werd aangekocht als tosai en bij 35 centimeter. Opgegroeid onder zorg van Danny Tanghe, medewerker van Kim’s Koi en fervent hobbyist, aan wie de dealer dan ook alle eer doet toekomen;

“Verdienste voor groei en ontwikkeling gaat naar Danny mijn rechterhand in Kim’s Koi

Nu meet de vis van inmiddels zes jaar oud, maar liefst 79 centimeter en dat bij een meer dan uitstekende conditie. Ze kwam, ze at en overwon. De Kohaku van de kweker Nogami heeft dan ook wel alles mee. Een gebalanceerd patroon, een goed shiroji(witte huid) en het sashi en kiwa is ook erg netjes en goed ingeklaard.

Lees het volledige artikel op Koiquestion

Bron & Referenties

https://koiquestion.com

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe