Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Goudvissen verdienen beter dan een bokaal

Goudvissen verdienen beter dan een bokaal

Menig huishouden is in het bezit van een goudvis. Vaak willen ouders hun kinderen een beetje liefde voor dieren bijbrengen en verantwoordelijkheid voor de zorg van een huisdier. Wil je dan een dier wat niet te veel eisend is kom je al snel uit bij een goudvis, denkt men.

Menig huishouden is in het bezit van een goudvis. Vaak willen ouders hun kinderen een beetje liefde voor dieren bijbrengen en verantwoordelijkheid voor de zorg van een huisdier. Wil je dan een dier wat niet te veel eisend is kom je al snel uit bij een goudvis, denkt men.

De oudste goudvis ter wereld is 43 jaar oud geworden

Mits je vaak genoeg de bokaal verschoont kan zo’n visje dan wel 3 jaar worden. Dat is tevens de reden waarom verschillende partijen zoals de dierenbescherming niet blij zijn met deze huisvesting van de goudvis. In de natuur wordt een goudvis immers 20 tot 25 jaar! De oudste goudvis ter wereld is zover we weten zelfs 43 jaar oud geworden.

Goudvis in vel te kleine bokaal
Dit is dus niet de bedoeling!

Eigenlijk weten we al jaren dat een bokaal veel te klein is voor een goudvis. Er zijn meerdere redenen hiervoor:

Vissenbescherming grijpt in bij goudvis in de klas op basisschool in Budel

Even terug naar de aanleiding voor deze blog: de krant. Het AD bericht dat er een vissenbescherming is die onwetende mensen en in dit geval een basisschool in Budel informeert over de goudvis en hoe deze dient te worden gehouden. Een dwingende bevoegdheid hebben ze echter niet. Vaak wordt er door de vissenhouders verbaasd en verrast gereageerd. Ton Dekker, van de vissenbescherming, legt dan uit waarom het geen goed idee is om een goudvis in een vissenkom te houden.

Regelgeving

In 2008 diende de Partij voor de Dieren al een motie in voor verbod van de goudvis in een vissenkom. Zij noemen het dierenmishandeling. Er was wel enig begrip vanuit de politiek, echter invoering, handhaving en controles zouden praktisch moeilijk uitvoerbaar zijn. In Duitsland wordt daar anders over gedacht en is er een wettelijk minimum van 200 liter water voor het houden van goudvissen.

Meer info

Bron

Tekst:  koiquestion.com

Koiquestion

KoiQuestion is de nummer #1 nieuwssite, kennisportaal en inspiratiebron over het houden van Koi en alle facetten die bij deze hobby horen. Vanuit leergier en compassie fungeert KoiQuestion als het kloppend hart van de Nishikigoi gemeenschap met als doel het wereldwijd promoten, verbeteren en verbinden van mens en hobby.

Voeg een reactie toe