Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Europese Waterlelie en Lotus Vereniging officieel opgericht

Europese Waterlelie en Lotus Vereniging officieel opgericht

De allereerste Europese Waterlelie en Lotus Vereniging is vastgeworteld en lanceert een oproep naar leden om haar voedingsbodem van kennis, ervaring en passie te delen.

De allereerste Europese Waterlelie en Lotus Vereniging is vastgeworteld en lanceert een oproep naar leden om haar voedingsbodem van kennis, ervaring en passie te delen.

Villefort, Frankrijk, 27/09/2017 – Vanuit de passie voor vijvers, waterlelies en lotussen ontstond bij een groepje Europeanen de ambitie om gelijkgestemden samen te brengen, zonder onderscheid tussen beginners en specialisten.
Het geplante zaadje ontkiemde snel en groeide een jaar later al uit in de officiële oprichting van de non-profit organisatie “European Waterlily and Lotus Association” (EWLA).
Als eerste en belangrijkste streven, gaat de organisatie op zoek naar zoveel mogelijk mensen om samen de komende boeiende projecten te realiseren.

Eerste Europese symposium in zicht

Geregistreerd in Frankrijk, richt de EWLA zich vanaf het begin expliciet op Europa. Ontstaan vanuit 6 gelijkgezinde initiatiefnemers telt de organisatie ondertussen al 21 stichtende leden vanuit België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ambitieus staat de eerste informele Europese bijeenkomst reeds gepland op 7 december 2017 in Barcelona. Deze samenkomst is een voorbereiding op één van de eerste grote EWLA projecten: het organiseren van een internationaal waterlelie en lotus symposium in Frankrijk in 2019! Dit evenement markeert de terugkeer van de International Waterlily and Water Gardening Society (IWGS) naar Europa en Frankrijk, na een afwezigheid van 20 jaar.

Werkgroepen

De EWLA gelooft sterk in het samenbrengen van alle Europese waterlelie en lotus fanaten om informatie en ervaringen uit te wisselen en de kennis over waterlelies en lotussen te verbeteren. Hiervoor worden binnenkort vanuit de vereniging bijkomende activiteiten opgestart. Om het gezamenlijke werk te stroomlijnen zijn er verschillende werkgroepen opgericht met focus op:

  • de geschiedenis en het erfgoed van waterlelies en lotussen in Europa,
  • het beschermen en in stand houden van Europese cultivars en botanische soorten,
  • het optimaliseren van plant identificatie databases,
  • het opzetten van een netwerk van botanici, verzamelaars, fanaten, veredelaars en kwekerijen,
  • het verzamelen en delen van informatie tijdens symposia en andere bijeenkomsten.

Als laatste meldt de EWLA trots dat ook Carlos Magdalena, senior tropisch botanist bij Kew Gardens Londen en befaamd voor het redden van de vrijwel uitgestorven Nymphaea thermarum, mee aan boord komt als expert.

Oproep om lid te worden

Om de ambitieuze doelstellingen te halen is de EWLA op zoek naar vrijwilligers en gepassioneerde mensen uit heel Europa om lid te worden van deze vereniging. Geïnteresseerden kunnen zich registreren via https://waterlily-lotus.eu/register/.

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe