The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Duurste koi geveild voor 11 Miljoen Yen

Duurste koi geveild voor 11 Miljoen Yen

Geen middeleeuws meubilair of een gedragen hoed van Michael Jackson. Ook geen slipje van Madonna of de memoires van Bonaparte. Vandaag werd er in Japan iets heel anders geveild. Namelijk koi.

De Japanners, die er sinds eeuwen een kunst van hebben gemaakt de Cyprinus Carpio te kweken in de meest uiteenlopende en adembenemende kleuren en patronen, hielden vandaag een veiling, alwaar onderstaande kohaku verwisselde van eigenaar voor het luttele bedrag van maar liefst 11.000.000 (11 miljoen) Yen! Dat is bijna 100.000 (honderdduizend) euro en daarmee is het de duurste Koi die ooit geveild werd.

Dainichi maruten kohaku
De Kohaku is sansai (in het derde levensjaar) In zijn klasse van 65 BU, won de Kohaku een tweede prijs.

Hetgeen nog wel bijzonder aan de Kohaku is, is het feit dat zij een der laatste nakomelingen is van een alom geliefd en uiterst belangrijk ouderdier uit de kweekstallen van Dainichi, genaamd “X Junior”, die in hetzelfde jaar dat zij beviel van deze Kohaku, overleed. Nakomelingen van X junior worden nu ook gebruikt in de kweek. X junior bracht naast een fantastische kwaliteit ook hele goede en aansprekende patronen over op haar nakomelingen, waarvan deze Maruten Kohaku een absoluut schoolvoorbeeld is.

Bron

Tekst en foto’s: koiquestion.com

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe