Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Dory is leuk om naar te kijken maar niet om te hebben

Dory is leuk om naar te kijken maar niet om te hebben

Na de fantastische animatie film ‘Finding Nemo’ kunnen we binnenkort gaan kijken in de bioscoop naar de opvolger ‘Finding Dory’.

Na ‘Finding Nemo’ wilden heel wat mensen Nemo in huis halen. De verkoop van oranje-wit gestreepte clownsvissen schoot toen wereldwijd de hoogte in. Clownvissen zijn relatief makkelijk om te kweken en te houden in gevangenschap maar voor de blauwe Picasso doktersvis, want dat is Dory, is dat heel anders.

Men vreest dat de vraag naar deze prachtige Picasso doktersvis groot zal worden wanneer de film in de zalen is maar de Picasso doktersvis leeft vooral in fragiele koraalriffen van de Indische en Pacifische oceaan en kweken met deze vissen is in gevangenschap nog niet gelukt.

finding-dory-movie-trailer

Ze vangen in hun natuurlijke habitat is de enige oplossing en dat is nadeling voor het koraal en de leefomgeving. In sommige landen worden soms springstoffen en chemicaliën ingezet om vissen te vangen.

Films met dieren zijn ideaal om mensen en vooral kinderen met de natuur in contact te laten komen maar dat heeft soms ook een keerzijde. Ouders en kinderen wilden na het zien van ‘Finding Nemo’ ook wel zo een leuke driebandanemoonvis, beter bekend als clownvis in een aquarium in huis.

Disney, de makers van ‘Finding Dory’, willen dat deze keer voorkomen met een campagne om mensen duidelijk te maken dat aanschaf van dieren niet even naar de dierenwinkel rijden is.

finding-dory-campagne

Zeker in het geval van Dory want een Doktersvisje hou je niet zomaar. Niet alleen is het een dure aanschaf maar stelt het visje ook grote eisen aan zijn aquarium en leefomgeving. Deze vis leeft in zoutwater in een koraalomgeving. Je hebt dus al een tropisch aquarium nodig. Dory kan ook tot 20cm groot worden. Ze heeft daardoor een groot aquarium nodig.

In de film zal Dory een mooi, lief en grappige vis zijn maar in werkelijkheid heeft ze een stekel. Je kunt je daar behoorlijk een verwonden.

Moraal van het verhaal. Ga in de bioscoop naar Dory kijken en beleef haar avonturen op groot scherm maar niet in een aquarium bij u thuis.

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe