Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Dainichi Demareert op de All Japan Koishow 2010

Dainichi Demareert op de All Japan Koishow 2010

Wauw! Dat moet het woord zijn geweest dat de meeste mensen binnenviel bij het aanschouwen van zoveel Nishikigoi Geweld. Maar liefst 16 Go-Sanke boven de 85 cm verschenen er op deze historische All Japan Show die eenmalig in het hart, het epicentrum van al dat Koi is, werd gehouden. In de Niigata. Dat deze historische show ook een historische uitslag behelsde moest gewoon zo zijn…

Grand champion All Japan Koishow 2010

In niet meer dan één stemronde werd de winnaar, de Grand Champion 2010, duidelijk geprefereerd boven al die andere zeer indrukwekkende slagschepen. Nooit eerder kwam het voor dat er slechts één ronde nodig was om de winnaar aan te wijzen. Met maar liefst 45 van de 85 stemmen was het de Dainichi Kohaku, dezelfde die zich vorig jaar runner-up mocht noemen, degene die in de Niigata zal worden gekroond als de absolute en onbetwiste Kampioen.

De Kohaku afkomstig van de Dainichi Koi Farm is inmiddels negen jaren jong en meet maar liefst 99 cm. Als ik je verklap dat deze Koi in het afgelopen jaar, sinds de verwerving van de op één na hoogste eer in 2009, maar liefst negen (8!) centimeter is gegroeid zal je duidelijk worden dat dit dier over die genen beschikt, die van een Koi een Kampioen kan maken. Dat een Koi op deze leeftijd bijna een decimeter kan groeien is niet alleen zeer bijzonder, maar dat dit gepaard gaat met een behoud en wellicht zelfs verbetering van de huidkwaliteit is simpelweg formidabel. Deze duikboot is inmiddels eigendom van Mr Tepsit uit Thailand.

Eigenar Mr. Tepsit en zijn grand champion

Ook interessant om te lezen

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe