The Pond Library
The Pond Library > Nieuws > Brits bedrijf importeert gigantische koi

Brits bedrijf importeert gigantische koi

Een Britse handelaar in vijverbenodigdheden heeft in Japan voor een onbekend bedrag een Kigoi van 120cm aangeschaft. Hoewel “Big Girl”, zoals de gele Koi veelzeggend wordt genoemd, niet de grootste Koi ter wereld is, is het volgens het bedrijf wel de grootste gekleurde karper die ooit uit Japan is geëxporteerd.

Het dier weegt maar liefst 41 kilo en heeft de omvang van een flinke big. Het ligt echter niet in de verwachting dat de Kigoi in de toekomst nog groter wordt. Big Girl heeft reeds haar 17e zomer achter de rug. De zaakvoerder ziet de Koi als een mascotte voor het bedrijf en is niet van plan om ermee op shows te gaan pronken.

Kigoi

Een Kigoi is een gele, niet-metaalkleurige Koi, die in de Kawarimono-klasse wordt ingedeeld. Nauw verwant aan de Chagoi en Benigoi is het één van de oudste koivariëteiten die we kennen. Een Kigoi met rode ogen wordt Akame Kigoi genoemd.

Kigoi
Kigoi op De Nationale Koi- en Vijverdagen 2004

Dennis Barten

Sinds het najaar van 2005 was Dennis Barten de hoofdredacteur van Koi Wijzer, het magazine van de vereniging KOI 2000. Als persvoorlichter was hij bovendien nauw betrokken bij de organisatie van De Nationale Koi- en Vijverdagen. Hij is woonachtig in Nijmegen en studeerde geneeskunde (medicijnen) aan de Radboud Universiteit. Voor deze sie schrijft Dennis artikelen over verschillende onderwerpen, veelal vanuit een kritisch-wetenschappelijke invalshoek.

Voeg een reactie toe

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.