Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koishows > Winnaars Belgian ZNA Koishow 2015

Winnaars Belgian ZNA Koishow 2015

Op 20 en 21 juni 2015 organiseerde de Belgian Koi Society vereniging haar vijfde Belgian ZNA Koi Show in Hasselt, naast de Japanse tuin. Alvast de eerste foto’s en teksten.

Grand Champion A

grand-champion-a-belgian-zna-koishow-2015
Floor van dommelen

Grand Champion B

grand-champion-b-belgian-zna-koishow-2015
Koifarm ND

Jumbo Champion

Jurgen Weyen bracht vorig jaar een Chagoi naar Bokrijk die in geen ander vat een gelijke vond. De 102 cm grote Kawarimono probeerde een dergelijke speeddate ook dit jaar in Hasselt, doch bleef eenzaam de grootste. Het is misschien ook gewoon haar eigen schuld; ze zwemt namelijk rond alsof ze ook dondersgoed weet dat ze wederom de top lady is; al is het nu in Hasselt.

het is niet gewoon een dik slagschip, maar ze beschikt over een uitgebalanceerde lichaamsbouw

Het is niet alleen dat zij de grootste is wat haar Jumbo Champion maakt. Met verve bestiert zij haar show vat; het is niet gewoon een dik slagschip, maar ze beschikt over een uitgebalanceerde lichaamsbouw. De kleur is olijfgroen met grijze invloeden. De vis wordt uniek en herkenbaar door de lichte zwarte pigmentatie die zich op de flank achter het hoofd bevind en is natuurlijk, zoals je van zo ene vis mag verwachten, zo tam als wat.

jumbo-champion-belgian-zna-koishow-2015
Koi Exclusive

Supreme Champion

Nico Dewulf kwam vanuit Steenkerke met een Kohaku die we nog kennen. Dat was echter twee jaren en een decimeter terug. Inmiddels meet de door Isa gekweekte duo color zo’n 97cm. Bijna een meter! In 2013 was ze goed voor de Grand Champion. En alhoewel het zover niet kwam deze episode, viel de eerbare titel van Supreme Champion hem… eh haar wel ten deel. De kolossale lichaamsbouw en prachtige kop geven deze vis een gestalte waaraan je niet voorbij kunt gaan. Waarom deze Kohaku niet de Grand champion is geworden? Dat lees je op KoiQuestion.

supreme-champion-belgian-zna-koishow-2015
Koifarm ND

Mature Champion

mature-champion-belgian-zna-koishow-2015
Floor van Dommelen

Adult Champion

adult-champion-belgian-zna-koishow-2015
Elna Koi

Young Champion

young-champion-belgian-zna-koishow-2015
Thierry Lambert

Baby Champion

baby-champion-belgian-zna-koishow-2015
Kim’s Koi

Adult Tategoi

adult-tategoi-belgian-zna-koishow-2015
Floor van Dommelen

Young Tategoi

young-tategoi-belgian-zna-koishow-2015
Kim’s Koi

Most Unique

most-unique-belgian-zna-koishow-2015
Benny en Heidi Coeckelberghs

Bron

Tekst en foto’s: .koiquestion.com

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe