Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koishows > Wakana is Grand Champion Holland Koi show 2016

Wakana is Grand Champion Holland Koi show 2016

Op 19,20 en 21 augustus 2016 is er de 24ste editie van de Holland Koi Show 2016 in de kasteeltuinen in Arcen,Nederland.
Dit is de size 8 Taisho Sanshoku de hoogste trede op de Holland Koi Show betreed; dit is Wakana!

grand-champion-holland-koi-show-2016

De grote kampioen wordt belichaamt door een Sanke gekweekt door Sakai Fish Farm. Al in 2009 werd de Koi aangekocht door Luc Borgmans van Interkoi Arendonk. Dit in samenwerking met Joachim Clement van Kokugyo ’t Viske.

Wakana betekent glorieus in het Japans en dat is precies wat ze is

Luc was toen al zeer lovend over deze driekleur die nog een lange ontwikkelingsweg voor de boeg had en noemde de Koi een Grand Champion in spé. Die vooruitziende blik is vandaag verwezenlijkt. Toen, in 2009, was ze yonsai en 74 centimeter, nu zal de vis dus zo’n 10 jaar oud en meer dan kampioen waardig. De Koi is in eigendom van klanten van de Belgische Koi dealer. Wakana betekent glorieus in het Japans en dat is precies wat ze is; glorieus!

Bron

Foto: Janine Doorduin
Tekst: koiquestion.com

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe