The Pond Library
The Pond Library > Koishows > The runner up Holland Koi Show 2010

The runner up Holland Koi Show 2010

Naast de Grand Champion wordt er ook altijd een runner up verkozen. de tweede beste vis in de show. Dit wordt de Supreme Champion genoemd en ook deze Koi is in de meeste gevallen een Go-Sanke. Dat wil niet zeggen dat non Go-Sanke niet gewaardeerd wordt. Hiervoor bestaat de Grand Champion B. Dit zijn ze voor de HKS 2010¦

Supreme Champion Holland Koi Show 2010
Supreme Champion, Sanke 85 cm

Ingebracht door Danny”s Koi Cafe zwom de 85 cm grote Sanke in hetzelfde vat als de Kohaku die er met de hoogste eer vandoor ging. Het is een uiterst wonderschone verschijning met als tekortkoming ten opzichte van de Grand Champion dat zij net iets tekort komt op de body. De uitstraling is er echter niet minder om. Vooral ook het kiwa (achterzijde rode patronen) is erg mooi, daar waar het bij de Kohaku war korreliger oogt. Jammergenoeg voor de Sanke is het rode patroon op het hoofd aan jurytechnische criteria gebonden waarbij het doorlopen van het rode patroon over de ogen bepaald geen pluspunt is. Deze dient, zoals bij de kohaku, tussen de ogen door te lopen. Persoonlijk echter, waarbij criteria meer worden bepaald door emotie, zou de Sanke er wellicht met de hoogste eer vandoor zijn gegaan. Een Supreme Champion echter, is zondermeer een fantastische titel voor deze driekleur.

Grand Champion B Holland Koi Show 2010
Grand Champion B, Ginrin Chagoi

Deze beul van een Nishikigoi is eigendom van Johnny Lievens , een begenadigd hobbyist uit België, die veelvuldig succesvol is op shows. Het bijzondere van deze Koi is dat hij Kinginrin is. dat wil zeggen dat de Koi reflecties meedraagt bovenop de schubben. Deze vorm wordt Diamond Kinrin genoemd. gouden reflectie wordt kinrin genoemd, zilveren reflectie wordt als ginrin bestempeld. Deze kleur wordt veelal bepaald door de onderliggende kleur. Het is een zeldzaamheid dat een KinGinrin Koi deze titel wordt gegeven. Maar wat natuurlijk echt het meest imposante is, is de overweldigende lichaamsbouw van het dier. De Chagoi (cha = bruin) meet circa 85 cm.

Bron

Tekst en foto’s: koiquestion.com

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Voeg een reactie toe