Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koishows > Koi zusjes winnen op Holland Koi show 2018

Koi zusjes winnen op Holland Koi show 2018

In Arcen op 17, 18 en 19 augustus 2018 ging de Holland Koi Show door en daarbij pakte Koi Kichi World de dubbel; Grand én Supreme met 2 koi die elkaars zusjes zijn.

In Oldenzaal wist hij met Big Sakura de Grand Champion titel te veroveren. Toen werd het zusje; Takai Sakura van dezelfde ouders en kweek, Supreme Champion. Nu delen zussen wel eens vaker elkaars kledingkast, maar deze zusjes delen ook de prijzenkast. Big Sakura moet het nu doen met de Supreme Champion titel en ziet haar iets kleinere zusje met 86 centimeter aan de haal gaan met de titel.

Grand Champion HKS 2018
Grand Champion HKS 2018

Takai Sakura is de naam van deze winnaar gekweekt door Yamatoya.
Beide Koi zijn 7 jaar oud. Voor Tjaard komt het relatief onverwacht, niet het feit dat hij de titel wint, want van een waardige tegenstand was nauwelijks sprake, “Maar Big Sakura was gisteren echt witter dan wit wit wit, veruit de beste van de twee, maar vandaag liggen de kaarten anders en de dag des oordeel telt”, zegt de dealer uit Ridderkerk op niet al te neerslachtige toon; de titel immers komt zijn winkel en efforts evengoed toe die gewoon uit al zijn Koi het allerbeste wil halen en wil laten zien.

Supreme Champion hks 2018
Supreme Champion hks 2018

Big Sakura, Supreme Champion Holland Koi Show 2018
Sakai Sakura won ook vorig jaar op deze show de Supreme Champion Titel. “Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen”, aldus een triomfantelijke Tjaard van Balen. “Het feest is compleet”.

Bron & Referenties

Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij schrijft reeds 10 jaren artikelen voor Koi magazines met als favoriete onderwerp de Nishikigoi zelf. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Voeg een reactie toe